4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

İçme suyuna sıkı denetim

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından içme suları denetimi kararı üzerine Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, il genelindeki yerleşim alanlarında sıkı denetimlerini sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı'nca tüm valiliklere gönderilen genelgede, Avrupa Birliği'ne (AB) uyum kapsamında hazırlanan "İnsani Tüketim Amaçlı Sular" hakkındaki yönetmeliğe göre tüm içme ve kullanma sularının belirlenen esaslar çerçevesinde denetimlerinin numuneler alınarak analizlerinin yapılması, bir kayıt sistemi oluşturularak sürekli izlenmesi gerektiği hatırlatıldı.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, 'Su Sanitasyonu Programı' çerçevesinde oluşturulan ekiplerce tüm yerleşim alanlarındaki içme suyu şebekelerinden belirli aralıklarla numuneler alındığını hatırlattı.

Turan, "Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü olarak geçtiğimiz Haziran ayı itibariyle su sanitasyon programı çalışmalarına başlandı. Çevre Sağlığı ekiplerince belde ve köyler tek tek gezilerek, içme suyu şebekelerinden numuneler alınıyor. Alınan bu numuneler Halk Sağlığı Laboratuarı'nda tahlil ediliyor. Erzincan'da şu ana kadar sürdürülen çalışmalarda mikrop oranı yüksek bir içme suyu şebekesine rastlanılmadı. Bundan sonraki incelemelerde mikrop oranı yüksek su şebekesine rastlanıldığı takdirde gereken neyse yapılacaktır" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak, meydana gelebilecek toplu ishallerin oluşmaması için vatandaşları bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Turan, "Meydana gelen ishal vakalarının önlenmesi konusunda gereken tedbirler, hem kişisel olarak hem de kurumsal olarak alınmalıdır. Toplu ishallerin oluşmaması için vatandaşları bilinçlendirme ve eğitimi çalışmalarımız devam etmektedir. Unutmayalım ki, sağlıklı yaşam yolu eğitimden geçer" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?