27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

50 kuruşa sınırsız eğlence

Hakkari'de canlı müzik programı yapan 'Yörem Türkü Evi'nde giriş ücreti olarak alınan 50 kuruşa karşılık, sahura kadar canlı müzik sunuluyor.

Yaklaşık bir yıl önce Cumhuriyet Caddesi Belediye Başkanlığı binası karşısında hizmet veren türkü evinde, yörenin gelenek ve göreneklerine ait tüm el sanatlarını bulunuyor.

Yörenin el sanatları müzesi olarak da bilinen türkü evinin, alkol kullanımına izin verilmediği için vatandaşlar tarafından tercih edildiği belirtiliyor. Duvarları heybe, şalvar, poşu, kilim çeşitleri, hançer, yün çorap ile süslenen türkü evinde, el sanatlarının arasına konulan Atatürk fotoğrafının bulunması ise mekana ayrı bir renk katıyor.

Ev ortamında aranan her şeyin bulunduğu türkü evine gidenlerin kimisi, ayaklarını uzatarak tavla oynuyor, kimisi ise, dinlenmeyi tercih ediyor. Türkçe ve mahalli şarkıların seslendirildiği türkü evinde gençler, birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek saatlerce halay çekiyor.

Yörem Türkü Evi'nde canlı müzik programı yapan Tarık Şimşek, Türkiye'de bazı insanlar milyon dolarlarla program yaparken, mahalli ses sanatçıları olarak sadece 50 kuruş için program yaptıklarını söyledi. Adanalı olduğunu belirten Ahmet Demiralp ise, güzel görüntüleri ile Hakkari'nin memleketini aratmadığını söyledi.

İşyeri sahibi Namık Boyar ise, giriş ücreti olarak sadece 50 kuruş aldıklarını, bu paraya karşılık ses sanatçıların sahur vaktine canlı müzik yaptıklarını ifade etti. Hakkarili gençler ise uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek, birçok ilde canlı müzik programlarının yapıldığı yerlerde giriş ücretinin çok yüksek olduğunu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 22:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?