3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Hastane personeli ama...

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli bazı personele yaklaşık 9 aydır tedavi yolluklarını ödenmemesi tepkilere neden olurken, kurum çalışanı olan kocasının para alamaması yüzünden çocuğunun tedavisi sürdüremeyen anne Perihan Kaçar çaresizlik içinde beklediklerini söyledi

Biçer Mahallesi'nde yaşayan 14 nüfuslu Kaçar ailesinin, sırtında ur bulunan 2,5 yaşındaki çocuğu Evliya Kaçar'ın tedavisinin yaptırılamadığı iddia edildi. Anne Perihan Kaçar, doğuştan sırtında ur olduğu için ayakları tutmayan ve il dışındaki değişik hastanelerde 9 ameliyat geçiren minik çocuğunun son olarak Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiğini, ancak Devlet Hastanesi'nde çalışan eşinin yolluk parasını alamadığı için Ankara'ya götüremediklerini anlattı. Aldıkları randevusunun üzerinden 2 ay geçtiğini anlatan anne Kaçar, 7'si öğrenci olan çocukları yüzünden tek maaşla geçinmekte zorlandıklarını, bunun için Evliya'yı Ankara'ya tedaviye götüremediklerini belirtildi. Tedavinin devamı için kocasının yolluk almasını beklediklerini anlatan Perihan Kaçar "Çocuğum gözlerimizin önünde acılar içersinde kıvranıyor. Hastane yönetiminin mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz" dedi.

Hastane yetkilileri ise personellerinin tedavi yolluklarının biran önce ödenmesi için yetkili mercilere gerekli yazışmaları yaptıkları ve sonucunu beklediklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?