4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hakkari'de kayak keyfi

Hakkari'de hafta sonunu iyi değerlendirmek isteyen vatandaşlar, akın ettikleri Otluca Köyü Kayak Tesisleri'nde hem gönüllerince iyi vakit geçirmenin, hem de kaymanın keyfini çıkartıyor.

Hakkari Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan ile Abdullah Uçgun da, önceki gün sezona açılan kayak tesisine giderek buradaki vatandaşlarla birlikte kayak yaptı.

Vatandaşlardan bazıları kayak yapmanın heyecanını yaşarken, bazıları ise kar üstünde yaktıkları mangalda pirzola pişirerek piknik yapmanın keyfini çıkardı. Yaklaşık 4 gün önce etkili olan kar yağışı, birçok köy yolunun kapanmasına neden olurken, kayakçıların ise umudu oldu. Tesislere akın eden vatandaşlar gün boyunca kayarak üzerlerindeki iş stresini atmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, geçmiş yıllara göre yöreye karın geç yağdığını belirtti. Pehlivan, kar yağışının her ne kadar ulaşım ve benzeri açılardan zorlukların yaşanmasına neden olsa bile kış sporlarının yapılması açısından önemli olduğunu belirtti. Hafta içinde yağan kar yağışıyla birlikte tesisteki pistin kayak yapan vatandaşlarla dolduğunu dile getiren Pehlivan, "Ben de diğer vali yardımcısı arkadaşımla beraber hem vatandaşlarla beraber olmak, hem de gençlerimizi bu spora teşvik etmek amacıyla onlarla kayak yapıp eğleniyor ve bu ortamı paylaşıyoruz. Buraya gelen öğrencilerde hocaları sayesinde kayak yapmanın eğitimini görüyorlar. Hakkari Valiliği olarak hep bu ve buna benzer sporların arkasındayız. Spor disiplin, çalışmak ve motivasyon demektir. Sporcularımızın yanında ve yakınında olmaya çalışarak onların malzeme eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Uluslar arası yarışmalara giderek başarılı olan sporcularımız var. Onların malzeme ihtiyaçlarını imkanlarımız nispetinde gidermeye çalışıyoruz. Gençlerimiz kötü alışkanlıklar yerine kahve köşelerinde vakit geçirmek yerine gelsinler bu pistte vakit geçirsinler. Burada hem sağlık hem de kuracakları arkadaşlıklar açısından kendilerini sosyalleştirsinler. Hazırlanan projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde kış sporları daha da gelişecektir. Özellikle Berçelan Yaylası yazın da çim kayağı için oldukça elverişli bir bölgedir. İnsanlarımızın sporun yanı sıra gelip bu eşsiz doğa manzarasını görmeleri burayı vazgeçilmez kılacaktır. İlimiz bu alanda hak ettiği yeri bulacaktır" şeklinde konuştu.

Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ise, ocak ayının kurak geçmesiyle birlikte bir türlü açılması kısmet olmayan kayak sezonunu önceki gün açtıklarını belirtti. İldeki 2 gün boyunca etkili olan kar yağışıyla birlikte kayak sezonunu başlattıklarını dile getiren Uçgun, "Hakkari'ye bu kayak pisti yetmiyor. Sayın valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun talimatlarıyla Bay köyü civarında kayak pistinin olabileceği alanların araştırmasına başladık. Orasını ilimize hitap edecek şekilde düşünüyoruz. Berçelan Yaylası'ndaki kayak merkezi ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Ben açılan kayak sezonunun ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sami Aktaş isimli öretmen ise, Hakkari'ye geç de olsa karın yağmasının kendilerinin sevindirdiğini belirterek, "İlimiz turizm memleketi değil. Kar ve kış memleketi. Bu nedenle bunun zevkini çıkartmaya çalışıyoruz. Bu kayak pistinin yeterli değil. İnsanlar kayabilmek için sıraya giriyor. Yetkililerin daha büyük bir kayak tesisi açmasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 11:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?