4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Telekom ekiplerinin kışla mücadelesi

Hakkari'de hırsızlarının haberleşmeden yoksun bıraktığı yerleşim birimlerine yeni kablo çeken Türk Telekom Müdürlüğü ekipleri karla kaplı dağlarda büyük zorluklarla çalışmalarını sürdürüyor.

Arıza ekipleri, hırsızlarla birlikte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sonrasında meydana gelen haberleşme sorununu gidermek için zor şartlarda çalışıyor. Biçer Mahallesi'nde yaklaşık 100 abonenin yararlandığı telefon hatlarında arıza olduğunun öğrenilmesi üzerine harekete geçen Türk Telekom Müdürlüğü ekipleri, araçlarının çıkamadığı Sere Sola mevkiine kadar makaraya sarılı telefon kablosunu paletli kar aracı ile taşıdı. Ancak, yaklaşık bin 500 metre yükseklikteki bölgeye paletli kar aracı çıkmayınca, ekipler yolun kalan kısmında telefon kablosunu kara bata çıka taşıdı.

Zaman zaman bulundukları yüksek tepelerden düşme tehlikesi geçiren, zorluklarla ulaştıkları telefon direklerine çıkarak arızalara müdahale etti. Ekipler, bütün tehlikelere rağmen zorlu kış şartlarına aldırmadan sırtlarındaki telefon kabloları ile direklere ulaştı. Türk Telekom Müdürlüğü'nde görevli Zahir Ertuş sorumluluğundaki 6 kişilik ekip, yaklaşık 1 saatlik zorlu yolculuğun ardından ulaştığı direklerde arızaları gidererek, 100 abonenin telefon sorununu çözdü.

Ekip Şefi Zahir Ertuş, telefon hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için zor şartlar altında görev yaptıklarını söyledi. Ertuş, sabahın erken saatlerinden itibaren meydana gelen arızalara müdahalede bulunduklarını belirterek, "Araçların çıkamadığı bölgelerde kabloları kendimiz çekiyoruz. Yüksek ve uçurumlu patika yollardan geçerek arızaları gideriyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren eksi 25-30 derece soğuk havaya rağmen arızalara müdahale ederek onarmaya çalışıyoruz. Çığ tehlikesi ve kurt saldırılarına rağmen vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için uğraşıyoruz. Arıza için gittiğimiz bazı bölgelerde 1.5 metre kar var. Bütün bu zorluklara rağmen görevimizi en iyi şekilde yaparak yerleşim birimlerine iletişim veriyoruz" dedi.
Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre ise, bakır kablo hırsızlığından dolayı il genelinde 3 mahalle 14 köy ve 29 mezranın haberleşmeden yoksun kaldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?