27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

Aşiret düğününde havai fişek atıldı

Hakkari'de 50 bin nüfusa sahip Pinyanişi Aşireti'nin lideri ve AKP Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Caner Zeydan ile Hakkarili işadamı Kemal Tekin'in kızı Dilruba Tekin, 3 gün 3 gece süren muhteşem bir düğünle dünya evine girdi.

Aşiret düğününde silahlar yerine havai fişekler atılırken, yöresel kıyafetler yerine modern kıyafetler giyen davetliler dikkat çekti.

Mustafa Zeydan'ın oğlu Caner Zeydan (30) ile Hakkarili işadamı Kemal Tekin'in kızı Dilruba Tekin'in (21) Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde düzenlenen düğün törenine yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

3 gün 3 gece süren düğün töreninde silahlar kullanılmazken, Yüksekova semalarını süsleyen havai fişekler atıldı.

Gelini Hakkari'den almak için oluşturulan konvoyda 500 araç yer aldı.

Çok sayıda siyasetçinin, bürokrat, aşiret ağası ve vatandaşın katıldığı düğünde 60 küçükbaş, 30 büyükbaş hayvan kesilirken, 1 ton pirinç, 1 ton salatalık ve domates, 3 bin ekmek, 20 kilogram çay ve 5 bin pet su tüketildi. 45 kişinin görev yaptığı düğünde 4 bin davetli yemek yedi.

Geline 16 kilogram altın, damada ise tam 250 milyar lira para hediye edildi.

Geline takılan hediyelerin çokluğu yüzünden armağanları anons eden bayan, zaman zaman altın takı takmak isteyenlerin isimlerini karıştırdı.

Muhteşem düğünün sağdıçlığını ise, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doktor Rüstem Zeydan yaptı.

Düğünde yöresel kıyafetler yerine modern kıyafetler giyen genç kızlar ve erkekler, oynadıkları halk oyunlarıyla dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 12:07:44
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 12:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?