27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

Asker adayları halayda

Hakkari'de 1985/3 tertip asker adaylarını uğurlamak için düzenlenen eğlencelere katılan aileler, çocuklarıyla birlikte halay çekerek doyasıya eğleniyor. Vatani görevlerini yapacak olmanın sevinci içersinde olan Hakkarili gençler, bir taraftan evlerde ve düğün salonlarında canlı müzik eşliğinde eğlenirken, diğer taraftan ise ailelerinden ayrılacak olmanın hüznünü yaşıyor.

Dün akşam saatlerinde Pehlivan Mahallesi'nde düzenlenen eğlenceye katılan aileler, asker adayları çocuklarıyla birlikte kol kola girerek, okunan şarkı eşliğinde halay çekti. Mahalli ses sanatçısı Aydın Acar'ın okuduğu Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken aile ve asker adayları, gece geç saatlere kadar eğlendi. Penlivan Mahallesi'nde bir araya gelen onlarca genç, vatani görevlerini yapacak olmanın sevinciyle dolasıya eğlendikten sonra 'En büyük asker bizim asker' sloganı attı.

Kendileri için düzenlenen eğlenceyle ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan asker adaylarından İlhan Dinç, vatani görevlerini yerine getirecek olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, aileleri tarafından kendileri için düzenlenen gecede halay çekerek eğlenmeye çalıştıklarını belirtti. Dinç, aileleri başta olmak üzere kendilerini yalnız bırakmayan yakınları ve arkadaşları, gençlerle birlikte halay çekerek, dolasıya eğlendiklerini ifade etti. 22 Ağustos 2005 günü birliklerine uğurlanacak yüzlerce gencin, kalan süre zarfında kendileri için düzenlenecek programlara katılarak eğlenecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 16:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?