27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Bu halde bu şehirde yaşanmaz'

Hakkari'de havaların soğumasıyla birlikte binaların bacasında çıkmaya başlayan dumanların oluşturduğu hava kirliliği, vatandaşları kış öncesi endişelendiriyor.

Bazı kamu kurumları ile özel şahıslara ait binalardan özellikle akşam saatlerinde yoğun bir şekilde havaya atılan dumanlara karşı kış öncesi önlem alınması isteniyor. Ticaret Meslek Lisesi ile Hakkari Lisesi binalarının bulunduğu şehrin en işlek caddelerinden bir tanesi olan Altay Caddesi üzerindeki binalardan, fabrikalar gibi çevreye yoğun duman yayıldığını belirten vatandaşlar, ders çıkışında öğrencilerin büyük risk altında bulunduğunu belirtti.

Öğrencilerin zehirli dumanlardan rahatsız olduğu gibi yolda geçenlerin de tepki gösterdiğini belirten vatandaşlar, her binada böyle bir dumanın çıkması halinde şehrin yaşanılmaz bir hale geleceğini söyleyerek, "Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü Hakkari Lisesi'nin karşısında bir kuruma ait lojmanlar bulunmaktadır. Yine 438 öğrencinin eğitim gördüğü Ticaret Meslek Lisesi karşısında bir özel şahısa ait 5 katlı bir bina bulunuyor.

Bu her iki binada çıkan dumanlar, büyük fabrikaları anımsatıyor. Bu binalarda çıkan dumanlar, şehrin toz dumana çevrilmesine yetiyor. Şehrin sadece yüzde 10'u böyle kirli yakacak kullanırsa, o zaman bu şehirde kimse barınamaz diye düşünüyoruz. Etrafa inanılmaz kötü kokular saçan bu dumanlar, sağlığımızı tehdit etmektedir. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin bu her iki binayı denetlemesini ve bu dumanlı kömürü kullanan kişilere izin verilmemesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 00:09:35
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 12:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?