27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

Fırtına çatıları uçurdu

Hakkari'de akşam saatlerinde etkili olan ve saatteki hızı 121 kilometreyi bulan fırtına, Biçer Mahallesi'ndeki Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEDAŞ) ait Trafo Dağıtım Merkezi ile bir çok binanın çatılarını uçurdu.

TEDAŞ Müdürü İsmail Özdemir, önceki gün gece yaşanan fırtına nedeniyle Biçer Mahallesi'nde bulunan ve kent merkezi ile 32 köyün enerjisini sağlayan trafo merkezinin çatılarının uçtuğunu belirtti. Binada meydana gelen arızadan dolayı 32 köyün enerjisiz kaldığını ifade eden Özdemir, ekiplerin çalışması sonucu kısa sürede arızaların giderilerek köylere yeniden enerji verildiğini söyledi.

Fırtınanın şiddetiyle birlikte bazı işyerleri, Tekser konutlarındaki binalar, barakalar ve bir çok kulübenin çatılarının uçtuğu belirtildi. Meteoroloji yetkilileri ise gece saat 03.15'te yağışlarla birlikte başlayan fırtınanın saatteki hızının 121 kilometre olduğunu, bu fırtına dehşetinin gündüz saatlerinde meydana gelmemesinin ise olası can kayıplarını önlediğini söyledi.

Vatandaşlar ise yağışlar, gök gürültüsü ve fırtınanın sesinden dolayı gece boyunca çocuklarının uyuyamadığını belirterek, ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya geldiklerini söyledi. Vatandaşlar, "Bu yıl çevredeki dağların erken beyaza bürünmesi, 4 gün boyunca etkisini sürdüren fırtına ve yağışlar bizleri korkutuyor. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. Bir taraftan depremler diğer taraftan ise iklimlerin değişmesi kıyametin bir belirtisi olabilir. Bundan başka söyleyecek bir şey bulamıyoruz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 15:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?