27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kurt kardeşler okula başlayamadı

Hakkari'nin Pehlivan Mahallesi'nde ikamet eden 8 nüfuslu Kurt ailesinin 6 çocuğu, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemiyor.

2005 - 2006 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte bir çok öğrenci ders başı yaparken, Kurt kardeşler imkansızlıklar yüzünden okul malzemesi bile alamadı. 8 nüfuslu ailesinin geçimini sağlamak için çaba harcayan Abdulmenav Kurt (32) Cumhuriyet Caddesi üzerinde ayakkabı boyacılığı yaparken, kulağından rahatsız olan ve sağır olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 6. sınıf öğrencisi oğlu İlyas Kurt da 25 YKr karşılığı tartı işi yapıyor.

İlkokul mezunu olduğunu söyleyen Abdulmenav Kurt, 7 yıldır ayakkabı boyacılığı ve inşaatlarda çalıştığını söyledi. Kurt, çocuklarını okula kayıt ettiğini, artık boyacılıktan para kazanamadığından dolayı çocuklarını bu yıl okutamayacağını söyledi. Henüz teşhisi konulmayan bir nedenden dolayı oğlu İlyas'ın her iki kulağında işitme kaybı olduğunu söyleyen Kurt, çocuğunu tedavi ettirememenin ezikliğini yaşadığını belirtti.

Kurt, "Ailemin de maddi imkanları olmadığı için bizler de sadece ilkokulu bitirebildik. Okuyamadığım için iş sahibi olamadım. Çocuklarımın benim gibi işsiz kalmamaları için ayakkabı boyacılığıyla temin ettiğim parayla çocuklarımı belirli bir noktaya kadar okuttum. Ancak çocuğum İlyas'ın aniden kulaklarındaki işitme kaybı ailemizi perişan etti. Van Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'ne götürdüm. Yeşil kartlı olduğum için çocuğum iyi bir tedavi göremedi. Doktorlar bin 500 YTL olan bir cihaz taktırmam gerektiğini söyledi. Ben evime zor ekmek götürüyorum. Bu parayı nasıl bulayım. Çocuğun tedavisini mi yapayım, diğer kardeşlerini mi okutayım bilemiyorum. Aile olarak bir bunalım içersindeyiz. Bütün çocuklar ders başı yaptı. Çocuklarım ise ağlayarak 'Baba bize neden kıyafet almadın, biz okumak istiyoruz' şeklinde dert yanıyor. Ben de her akşam dışarı çıkıp ağlayarak, Allah'ın bana yardım etmesi için dua ediyorum. Elimde imkan olsa çocuklarımı okuturdum. Ancak neyle okutayım, artık ayakkabı boyacılığında bile para yok" şeklinde konuştu.

Kurt ailesinin çocukları Remziye (13) 7. sınıfa, İlyas (12) 6. sınıfa, Ayşe (11) 5 sınıfa, Leyla (9) 4. sınıfa ve Semra (8) ise 2. sınıfa bu yıl başlayamadıklarını, eğitim - öğretim gördükleri Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu özlediklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:36:16
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 12:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?