27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sırayla değil parayla!

Hakkari'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen ilin tek yüzme havuzu, serinlemek için çocuklardan büyük rağbet görüyor. Parası olan çocuklar giriş kapısında sıra olup içeri girerken, olmayanlar evlerine geri dönüyor.

Sıcak havaların yer yer 35 dereceye kadar yükseldiği Hakkari'de, sıcaklıklardan bunalan çocuklar, serinlemek için yüzme havuzuna akın ediyor. Ancak 2 YTL giriş ücretini ödeyenler, havuzda saatlerce serinlerken, maddi durumu iyi olmadığı için para bulamayan bazı çocuklar ise kapıdan içeri alınmıyor. Giriş ücreti olmayan çocuklar, saatlerce yüzme havuzunun kapısında bekledikten sonra evlerine geri dönüyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Adil Özer, havuzda aşırı kalabalık oluştuğu için giriş ücreti ödemeyen çocukları içeri alamadıklarını söyledi. Özer, "Haftanın 6 günü açık olan havuzumuza İl Spor Merkezleri'ne kayıtlı olan sporcularımızı ücretsiz alıyoruz. Bunların dışında giriş ücreti olan 2 YTL yi ödeyen çocukları giriyor. Giriş ücreti ödeyemeyen çocukları ise içeri alamıyoruz" dedi.

Paraları olmadığı için serinlenemeyen çocuklardan Cihan Akdağ ile Ali Çelik ise, bunaldıkları sıcak havalardan kurtulmak için geldikleri havuza giriş ücretleri olmadığı için alınmadıklarını belirtti. Çocuklar, "Sıcaklardan adeta pişiyoruz. Paramız olmadığı içinde görevliler tarafından havuza alınmıyoruz. İçeri alınırız düşüncesiyle saatlerce havuz kapısında bekledikten sonra mecburen evlerimize geri dönmek zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 16:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alpay AYTEKİN IP: 212.175.171.xxx Tarih : 19.08.2005 10:41:29
Havuz ücretleri çok fazla buluyorum.Bu havuzun eğitim amaçlı kullanılması daha yararlı olacağı,yanı başımızdaki yüksekova ilçemizdeki sıcak havuzun özel sektör tarafında işletilmesine rağmen 2 YTL,Buranında daha hijyenik olması için enaz yeterli sıcak duşların yapılması ve birçok bulaşıcı hastalıkların önüne geçilebilecektir.