27
Temmuz
2024
Cumartesi
YAŞAM

Velilerin kanalizasyon tepkisi

Hakkari'de iki lisenin önünden geçen açık lağım kanalı, velilerin tepkisine yol açtı. Altay Caddesi'nde 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü Hakkari Lisesi ile 345 öğrencisi olan Ticaret Meslek Lisesi önünde geçen çöp dolusu açık lağım kanalı, öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor.

Şaban Çelik ve İdris Işık isimli veliler, belediyenin ihmalkarlığı yüzünden çocuklarının sağlıksız bir ortamda ders başı yaptıklarını iddia etti. Kanalın kötü kokular saçtığı ve çöp yığınlarıyla dolu olduğunu söyleyen veliler, yolda geçenlerle teneffüse çıkan öğrencilerin rahatsız olduğunu söyledi. Veliler, "Hakkari'de İl Çevre Müdürlüğü var mı; yok mu bilmiyoruz. Şehrin bir kısmı pislikten geçilmiyor. Duruma el koyan bir sağlık birimi bulamıyoruz. Belediye çarşı içinde bir kanal çalışması yaptı. Cadde ve sokaklarda geçen kanalın üzerini kapatarak, sadece okulun önünü kapatmadı. Kapalı alandan açık kanala giren çöpler kokmaya başladı. Bir de yağışların başlamasıyla birlikte kabaran lağım suyu okulun bahçesine giriyor. Çocuklarını okula getirip götüren aileler ise şehre yakışmayan bu görüntüyü görünce onlar da tepkilerini dile getiriyor. Kanalın önünde kim geçerse geçsin pis kokulardan dolayı ağzını kapatmak zorunda kalıyor. Bizler çocuklarımızı okutmaya gönderdik, sağlıklarından olsunlar diye değil, belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Her iki lisenin idarecileri ise, velilerin haklı olduğunu, açık lağım kanalı yüzünden çocukların teneffüse çıkamadıklarını belirterek, mutlaka kanalın kapatılması gerektiğini ifade etti. Hakkari Belediyesi yetkilileri ise, kanalın kapatılması için gerekenin yapılacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 16:20:09
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 13:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?