18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Antrenman için Erzurum'a gittiler

Muş'ta sürdürülen 'Kayak Gelişim Projesi' kapsamında Alp disiplininde kayak eğitimi alan sporcuların, kar yağmadığı için antrenman yapmak üzere Erzurum Palandöken kayak tesislerine gittikleri belirtildi.

Muş'ta kayak sporunun geliştirilmesi amacı ile Alp disiplini dalında sporcular yetiştirilmesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Kayak sporuna ilgi duyan küçük yaştaki çocuklardan oluşturulan minikler, yıldızlar 1 ve yıldızlar 2 kayak takımında bulunan 20 çocuğa eğitim veriliyor.

Geçen yıl başlatılan proje kapsamında eğitime alınan sporcular çalışmalarını sürdürürken bu yıl geciken kar nedeniyle zor günler yaşandığı bildirildi.

Kar yağmadığı için Muş'ta kayak yapamayan sporcuların, hocaları nezaretinde Erzurum Palandöken'e giderek antrenmanlarını yaptıkları açıklandı. Kayak Antrenörü Turgay Köse, Muş'ta kar yağışının gecikmesi ve yeterli tesislerin bulunmaması sebebiyle 250 kilometre yol kat edip Erzurum'a gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Kayak sporuna başlayan öğrencilerimiz ile birlikte sabah erken saatlerde Erzurum'a gidip akşam saatlerine kadar antrenman yaptıktan sonra tekrar geri dönüyoruz. Yeteri miktarda kar yağana kadar antrenmanlarımıza Erzurum'da devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 10:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?