17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Varto'da hayat durdu

Muş'un Varto ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve halen aralıklarla devam eden kar yağışı ilçe merkezi ve köylerde vatandaşların hayatını hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Sabah saatlerine kadar devam eden yağış sonucu kar kalındığı ilçe merkezinde 40, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı. İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefi Mithat Yöndem'den alınan bilgiye göre kar yağışı nedeni ile yaklaşık 100 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Mithat Yöndem, öncelikli olarak acil durumlarda kar temizleme çalışmalarını yapacaklarını, kar yağışının durmasıyla birlikte köy ve mezra yollarının belirlenen program çerçevesinde en seri bir şekilde açmaya çalışacaklarını söyledi.

Yöndem, dün gece saat 02.00 sıralarında telefonla aldıkları bir ihbar üzerine fırtına yüzünden kapanan Çayıryolu köyü yolunu açarak kanamalı hasta olan Sevda Akkaya adlı kadını ambulansla Varto Devlet Hastanesi'ne ulaştırdıklarını anlatarak "Vatandaşlar buna benzer durumlarda bize doğru bilgi vermeleri halinde köy yollarını acil olarak açabiliriz" dedi.

Öte yandan kapanan çevre ve mahalle yolları açılmaya çalışılırken, bu yıl ilk defa karla karşılaşan esnaflar, sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerlerinin önünü temizlemeye başladılar.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 14:31:29
Güncelleme :5 Ocak 2008 Cumartesi 14:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?