18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kar yağışı Muş'u felç etti

Muş'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Dünden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle şehir içi ve şehirler arası trafikte aksamalar yaşanırken il genelindeki 300 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Muş'ta da etkisini gösteriyor. Kar yağışının ve fırtınanın etkisi ile il genelindeki 300 köy yolunun ulaşıma kapandığı Muş'ta, ulaşım da güçlükle sağlanıyor. Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Ağrı ve Muş Erzurum karayollarında ulaşımın gecikmeli olarak sağlandığı açıklanırken Muş-Kulp yolunun ise 'Kozma Dağı' mevkiinde çığ düşmesi sonucu tamamen ulaşıma kapandığı öğrenildi. Karayolları ekipleri şehirler arası yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken trafik ekipleri de sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyarıyorlar.

Kar yağışının ardından şehir içerisindeki yolların da kapandığı Muş'ta belediye ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerinin ise kapalı olan 300 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalara başladı. Etkili olan fırtına sebebiyle yol açma çalışmalarının aksadığını açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, "Fırtına sebebiyle şu anda yol açma çalışmalarına tam anlamı ile başlayamadık. Şu anda sadece yakın köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma yapılıyor. Çünkü fırtına etkili bir şekilde sürüyor. Biz köy yolunu açsak bile yeniden yollar kapanacak. Bu sebeple fırtınanın dinmesini bekliyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?