3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Düğünlerde mantar tabanca dönemi

Muş'un Karaağaç beldesinde yapılan düğünlerde tabanca ve uzun namlulu silahlar yerine sadece mantar tabancası kullanılmaya başlandı.

Düğünlerde atılan silahlar sebebiyle meydana gelen yaralanma ve ölümlerin basında sıkça yer alması ve İçişleri Bakanlığı'nın genelge yayımlamasının ardından Karaağaç beldesinde düğünlerde silah atmama kararı alındı. Karaağaç Beldesi eski Belediye Başkanı Mehmet Sıdık Salor'un oğlu Şefik Salor'un Yeşim Salor ile hayatını birleştirdiği düğün, uygulanan karar gereği beldedeki ilk silah kullanılmayan düğün oldu.

Aile büyükleri tarafından alınan karar gereği bir tek merminin bile atılmadığı düğünde silah alışkanlığından vazgeçemeyen bazı vatandaşlar mantar tabancası kullandı. Bir hafta süreyle cami hoparlöründen düğünlerde silah atılmayacağıyla ilgili anonsların yapıldığı Karağaç beldesinde, artık sevinç ile silahın bir arada olmayacağını söyleyen eski Belediye Başkanı Sıdık Salor, beldelerinde güzel ve örnek olacak bir kararın alındığını söyledi. Düğünlerde ve sevinç anında silah kullanılmamasıyla ilgili karar aldıklarını söyleyen Sıdık Salor, "Silah atmama kararı beldemizde uygulanmaya başladı. İlk düğünde bu karar güzel bir şekilde uygulandı. Silah atmak isteyen mantar tabancası attı. Bundan sonra düğünlerde silah atmak isteyenler mantar tabancası kullanacak" dedi.

Elindeki ruhsatlı kaleşnikofu göstererek bundan sonra silahların bir daha düğünlerde kullanılmamak üzere evlerde saklanacağını belirten belde halkından Fesih Salor, boş yere mermi harcamak ve tehlikeye davetiye çıkarmanın anlamsız olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:13:35
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?