3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Facia olunca mı 'dur' denecek?

Karayollarından bilinçsiz şekilde geçirilen hayvan sürüleri, kazalara davetiye çıkarıyor. Yaz mevsiminde, şehirlerarası yollarda sürekli olarak görülen hayvan sürüleri, trafiği tehlikeye sokuyor. Trafik kurallarına aldırış etmeden hayvanlarını alt geçitler yerine karayollarından istedikleri gibi geçiren vatandaşlar, karayollarını adeta işgal ediyor.

Muş-Bitlis, Muş-Bingöl ve Muş-Ağrı ve Muş-Erzurum karayollarında yaz mevsiminde sürekli olarak görülen hayvan sürülerini trafiği olumsuz yönde etkilediğini söyleyen sürücüler, karayollarından sürü geçirmenin trafik kurallarına göre yasak olduğunu; ancak kimsenin kuralları dikkate almadığını söyledi.

Özellikle gece karayollarından sürü geçirilmesinin büyük tehlike arz ettiğini dile getiren Seracettin Taşçı isimli sürücü, "Sürü sahiplerinin bu konuda duyarlı olması gerekir. Ülkemizde trafik kazalarının oldukça fazla olmasının tek sebebi kuralların ihlal edilmesi ve vatandaşların duyarsızlığındandır. Herkes kurallara uyarsa kaza olmaz. Karayollarından sürü geçirilmemesi için trafik cezalarının çok ağırlaştırılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 16:07:45
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 16:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?