3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Fare istilası

Muş Ovası'nda oldukça artan tarla fareleri ekili arazilere büyük zarar verirken, Alparslan Tarım İşletmesi Müdürlüğü farelerin yuvalarına zehir bırakarak mücadele çalışması yürütüyor.
Türkiye'nin üçüncü büyük ovası olan Muş Ovası fare istilasına uğradı. Tarım arazilerini delik deşik eden fareler, tarım arazilerine büyük zarar veriyor. Muş Ovası'nda 62 bin 724 dekar alana sahip olan Alparslan Tarım İşletmesi Müdürlüğü, sonbahar ekimi yaptıkları buğday tarlalarını büyük ölçüde tahrip ederek zarara yol açan farelerle mücadele için 35 kişilik ekiple gün boyu fare yuvalarına zehir koyuyor.

Tarım arazilerinde yoğun bir şekilde tarla faresine rastladıklarını ve fareyle mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüklerini belirten Alparslan Tarım İşletmesi Müdürü Cuma Gürdal, bugüne kadar 5 bin dekar alanda ilaçlama çalışmasını tamamladıklarını söyledi. Hava şartlarının el vermesi durumunda 5 bin dekar alanı daha ilaçlamayı planladıklarını kaydeden Cuma Gürdal, "Bu yıl 25 bin dekar alanda buğday ekimi yaptık. Ancak fareler ekim yaptığımız alanlara zarar veriyorlar. Muş Ovası'nın tamamında olduğu gibi bizim arazilerimizde de fareler yoğun olarak görülmekte. Biz de zehirli buğdayı fare yuvalarına dökerek fareyle mücadele çalışması yürütüyoruz. Bu yıl erken yeşeren buğdayın toprak üzerinde kalan yeşil kısımlarını yiyor. Bu da büyük ölçüde zarara sebep oluyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?