3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kaçak elektrik vaazı

TEDAŞ Muş Müessese Müdürlüğü, kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için imamlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hacı Şeref Camii'nde toplanan imamlara, kaçak elektrik kullanımıyla ilgili bilgiler veren TEDAŞ Müessese Müdürlüğü yetkilileri, imamlardan vatandaşların uyarılması konusunda yardım istedi. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ısınma amaçlı elektrik sobalarının kullanılmaya başlanmasıyla daha fazla artan kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için İl Müftülüğü'nden yardım isteyen TEDAŞ, kaçak elektrik kullanımının önü geçmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. TEDAŞ Müessese Müdürü Mustafa Sezgin, kaçak elektrik kullanımında imamların halkın üzerinde önemli bir etkisinin olduğunu ve bu sebeple imamlardan destek beklediklerini kaydetti.

Kaçak elektrik kullanımının dini olarak sakıncalarının vatandaşlara anlatmaları için imamlarla bir araya geldiklerini kaydeden Mustafa Sezgin, "İmamlarımızla yaptığımız toplantıda kendileri bize destek vereceklerini söylediler. Hutbelerinde ve vatandaşlarla bir araya geldiklerinde sürekli olarak kaçak elektriğin dinen haram olduğunu ve büyük bir vebal içerdiğini anlatacaklar. Bu uygulamanın etkili olacağına inanıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 14:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?