3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Müftüden engellire ziyaret

Muş İl Müftüsü Ali Melek, Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek engellilerle sohbet etti.

Muş Ticaret Merkezi'nde bulunan dernek binasını müftülük personeliyle ziyaret eden Ali Melek, müftülük olarak her hafta bir sivil toplum örgütünü ziyaret edecek şekilde program hazırladıklarını belirterek, halkla kaynaşmayı planladıklarını söyledi. Herkesin insan olarak bir paydada birleştiğini kaydeden İl Müftüsü Ali Melek, "Bedensel ve Zihinsel Engelliler Deneği oldukça anlamlı hizmetlerde bulunan faal bir dernek. Bu derneğimizin çatısı altında toplanan engellilerimiz hayatla bağlarını koparmadan yaşamlarını sürdürüyor. Engelli vatandaşlarımıza önem verilmesi dinimiz açısından da oldukça güzeldir. Engelli kardeşlerimiz için bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Engellilerimiz hiçbir zaman yalnız değillerdir. Her zaman onların yanındayız" dedi.

Sivil toplum örgütlerini ziyaret programına ilk olarak Bedensel ve zihinsel Engelliler Derneği'nden başladıklarını anlatan Ali Melek, "Biz zadece camide vaaz veren ve namaz kıldırın din adamı görüntüsünün değişmesini ve halkla iç içe olmayı istiyoruz. Bu sebeple sivil toplum örgütlerimizi ziyaret etmeye başladık. Biz halkımızla sürekli iç içe olmayı istiyoruz. Zaten bu topraklarda yaşadığımız ve insan olmamız sebebiyle hepimiz aynı paydada birleşiyoruz" diye konuştu.

Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da, kendilerini ziyaret eden ve engellileri unutmayan İl Müftüsü Ali Melek'e teşekkür ettiklerini belirterek, "Dernek olarak bugüne kadar önemli başarılara imza attık. Önemli olan engellilik değildir, engelli düşünen kafaların değişmesidir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 16:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?