3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Otobüsler kamyon gibi

Muş'ta, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden vatandaşların beraberlerinde fazla bagaj taşımaları, otobüs firmalarını zor durumda bırakıyor.

Her yıl sonbahar mevsiminde batıda yaşayan vatandaşların memleketlerinden kışlık gıda götürmeleri sebebiyle yolcu otobüsleri adeta kamyon gibi kullanılıyor. Şehirlerarası otobüs terminalinde yaşanan yoğunluğun yanı sıra torbalar dolusu eşyaları seyahat ettikleri otobüslerin bagajlarında taşıyan vatandaşlar, adeta tehlikeye davetiye çıkarıyor. Bagajların yerleştirilmesi için uzun uğraşların verildiği şehirlerarası otobüs terminalinde yolcular ve sürücüler arasında bagaj tartışmaları yaşanırken, araç seferlerinde bazen gecikmeler yaşanıyor.

Muş Yolu Otobüs Firması'nda şoför olarak çalışan Yusuf Özcan, her yıl yaz mevsiminin ardından bagajlarda büyük sıkıntıların yaşandığını belirterek, 5 ton bagaj ile sefer yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Aracın oldukça ağır olması sebebiyle fren tutmasının güçleştiğini kaydeden Yusuf Özcan, "Sonbahar mevsiminde, hatta yılbaşına kadar bagaj sıkıntısı hat safhada oluyor. Batıda yaşayan vatandaşlar memleketlerinde kışlık gıda malzemesi götürüyor. Özellikle Bursa, İstanbul ve İzmir seferlerinde bagajlar kapasitesinin iki katı yükle doluyor. Yolcunun eşyalarını almadığımız zaman biletini iptal ettiriyor. Bizde ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Normalde lastiklerin ömrü bir yıl iken, aşırı yükten dolayı 6 ayda bir lastik değiştirmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca araç daha fazla yakıt harcıyor. Her şeyden önemlisi aracın fren tutması zorlaşıyor. Araba ağır olduğu için kontrolü daha zor oluyor. Bizim vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, yolculuklarında bagajlarını ellerinden geldiğince azaltmalarıdır" dedi.

Vatandaşlar da kış mevsiminde memleketlerinden peynir, yağ, ve ceviz gibi yöresel gıdalardan götürmek zorunda olduklarını belirterek, eşyalarının otobüsle beraberlerinde götürmenin daha erken ve ucuza mal olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 15:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?