3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Rağbet yine tezeğe

Muş'ta odun ve kömür fiyatlarının yüksek olmasından yakınan kırsal kesimdeki vatandaşlar, tezeğe büyük rağbet gösteriyor. Eylül ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi, Muş'ta kış hazırlıklarını başlattı. Tonu 200 YTL olan odun fiyatları ve 160 YTL ile 330 YTL arasında değişen kömür fiyatlarını yüksek bulan dar gelirli vatandaş, kış mevsiminde tezekle ısınacak. Yaz boyunca biriktirdikleri tezekleri toplayan vatandaşlar, ilkel yöntemlerle ısınmaya çalıştıklarını söyledi.

Tezeğin tonunun 75 YTL'den satıldığı Muş'ta kendi kuruttukları tezekler ve hayvanların otlatıldığı arazilerden topladıkları tezeklerle kış mevsiminde ısınacak vatandaşlar, yakacak fiyatlarının yüksek olduğundan yakındı.

Tezeğin ucuz olması sebebiyle rağbet gördüğünü ifade eden vatandaşlar, "Tezek odun gibi erken sönüyor. Sürekli olarak sobaya tezek atmak zorunda kalıyoruz. Ama daha ucuza mal oluyor. Köy evleri kalabalık olduğu için bir kaç soba yakılıyor. Bu sebeple kış mevsiminde yakacak masrafı aile bütçesine büyük bir yük getirdiği için tezek daha rağbet görüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 14:33:13
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 14:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?