3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Umudun adı: 'Umut Feneri'

Umut Feneri umut olmaya devam ediyor. Bir yıl önce kurulan Umut Feneri, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Yağcılar Beldesi’nde yardıma muhtaç Barlas ailesine gıda ve giyim yardımında bulundu.

Yağcılar Beldesin’de tek odalı barakada yaşayan Barlas ailesinin durumunu öğrenen Umut Feneri, hemen Yağcılar’a giderek aileye yardım elini uzattı. 15 yıl önce eşini kaybeden Fatma Barlas, 4 çocuğundan üçünün zihinsel özürlü olduğunu ve herhangi bir gelirlerinin olmadığını belirtti. Başka kalacak yerleri olmadığı için tek odalı bir barakada yaşadıklarını belirten Fatma Barlas, şimdiye kadar köylünün yardımlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını, çocukları büyüdüğü için köylünün yardımı kestiğini belirtti.

Fatma Barlas’ın en büyük çocuğu İsmet Barlas (28) ise şu anda çalışacak bir işinin olmadığını, sadece sağdan soldan gelen yardımlarla yaşamaya çalıştıklarını belirterek, ara sıra köyde tarlalarda çalıştığını ama bunun kalıcı olmadığını, tarlada çalışmakla kardeşlerine bakmakta çok zorlandığını hatta hiç bakamadığını söyledi.

4 çocuğu ile bir odada yaşayan Fatma Barlas, birkaç defa beldeye birilerinin geldiğini, çocuklarının isimlerinin alındığını ama daha sonra ise o gelenlerden hiçbir haber gelmediğini belirtti. Üç çocuğunu özürlü olmasına rağmen herhangi bir özürlü maaşı alamadıklarını belirten Fatma Barlas, Umut fenerinden kendilerine kalıcı yardımlar yapmasını istedi.

Ailenin eksikliklerini not alan Umut Feneri Başkanı Neşat Çağlı, aileye ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını, takıldıkları yerde ise iş adamlarından veya devletten yardım isteyeceklerini belirtti. İlk etapta köyde arazi verilmesi halinde aileye ev yapacaklarını belirten Çağlı, “Beldede uygun bir arazi verilirse, ailenin daha rahat bir ortamda yaşacakları bir ev yapabiliriz. Ama derneğimizin gücü ortada, aileye elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Şimdilik gıda ve giyecek yardımında bulunduk. Bu aileye daha fazla yardım etmek için hemen gerekli girişimlere başlayacağız. Önümüz kış olduğu için, söz verdiğimiz evi şu anda yapamayacağız, ama aileye arazi tahsis edilmesi halinde ilk baharda evi yapmaya başlayacağız. Gerçekten aile çok zor şartlar altında yaşıyor, bir odalı barakada beş kişi nasıl yaşayabiliyor, inanmak gerçekten çok zor. Özellikle anneye Allah’tan sabırlar diliyorum” dedi.
Kocasıyla amca çocukları olduğunu belirten Fatma Barlas, özürlü çocukların akraba evliliğinden kaynaklandığını belirterek, akraba evliliğin ne kadar sakıncalı olduğunu söyledi. şu anda tek hayalinin büyük oğlunu evlendirmek olduğunu belirten Fatma Barlas’a, Umut Fenerinden ayrıca sevindirici bir söz daha verildi ve bir gelin adayı bulunması halinde düğünün masraflarını da dernek tarafından karşılanacağı söylendi.

Nejdet Armağan - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 12:46:06
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 17:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?