3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Valiliğin karla mücadele planı

Muş Valisi İbrahim Özçimen, geçen yıl başarılı bir karla mücadele çalışması sergilendiğini, ancak bu yıl daha iyi bir çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Özçimen, kış mevsiminde köy yollarının uzun süreli kapalı kalmaması için bütün imkanların seferber edileceğini söyledi. Bu yıl yapılacak olan karla mücadele çalışmasının geçen yıldan daha iyi olacağını vurgulayan Özçimen, Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün İl Özel İdare Müdürlüğü'ne devredilmesi sebebiyle, daha iyi bir çalışma sergilemeyi planladıklarını ifade etti.

Vali Özçimen, "Geçen yıl en uzak köy yolunu üç gün sonra açıyorduk. Yani il genelinde üç günden fazla kapalı kalan köy yolu olmadı. Ancak bu yıl asfaltlama yapılan köy yollarında biraz gecikme olabilir. Çünkü yol açma çalışmalarında greyder asfalta büyük zarar veriyor. Biz asfalt olan yollara kar savurma aracı sokmayı planlıyoruz. Bu sebeple yaşanacak gecikmenin tek sebebi asfaltın uzun ömürlü olmasını sağlamaktır. Ancak stabilize yollarda, yol açma çalışması en erken şekilde yapılacaktır. Geçen yıl ayrılan para kadar kaynak ayrılamayabilir ama köy yolları zamanında açılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 13:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?