3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Zor olsada başarıldı

Muş'un Kutlugün Köyü'nde kalp krizi geçiren 7 çocuk annesi bir kadın, kar yağışı sonrası yolların kapalı olması nedeniyle 9.5 saatlik çalışma sonucu hastaneye kaldırıldı.

İki günden beri aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 359 köy yolu kapanırken, dün akşam saatlerinde il merkezine bağlı Kutlugün Köyü'nde 60 yaşlarındaki bir bayanın kalp krizi geçirdiği yönünde gelen bir ihbar yetkilileri harekete geçirdi. Köye Yönelik Hizmet Birim Amirliği, 2 greyder ve 1 dozerle yolu açmaya çalışırken, 112 Acil Servis, Jandarma, Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleri de yola çıktı. İl merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan köye, 1 metreyi geçen kar temizleme çalışmalarından sonra gece saat 01.00'de ulaşıldı.

Yüksek tansiyon sonucu kalp krizi geçiren 7 çocuk annesi Tenzile Aydın'a ilk müdahale 112 Acil Servis doktoru Ömer Civelek tarafından yapıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından hasta Tenzile Aydın, sağlık ekipleri tarafından sedye yardımıyla ambulansa bindirildi. Ambulansta serum takılan hastanın sık sık tansiyonu ölçülürken, 60 kilometrelik yolu 2.5 saatlik bir yolculukla tamamlayan ekipler, hastayı Muş Devlet Hastanesi'ne getirdi. Hastanede yapılan müdahalenin ardından Tenzile Aydın, Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Hasta Tenzile Aydın'ın oğlu Mustafa Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüksek tansiyon hastası olan annesinden umutlarını kestikleri sırada ekiplerin geldiğini belirterek, "Annem ilaçlarını son günlerde kullanmadığı için aniden fenalaştı. Durumu ilk önce jandarma ekiplerine bildirdik. Devlet tüm imkanlarını seferber ederek hastamıza ulaştı ve gerekli müdahaleyi yaptı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Hastaya ilk müdahaleyi evinde yapan Dr. Ömer Civelek, ilk ihbarın gelmesinden sonra Köye Yönelik Hizmet Birim Amirliği, Sivil Savunma, Arama Kurtarma ve jandarma ekipleriyle koordineli bir çalışma sonucu köye gittiklerini kaydetti. Hastaya doğa şartları nedeniyle geç de olsa ulaştıklarını ifade eden Civelek, "Hasta nefes almada güçlük çektiği için ilk müdahale sonucu serum taktırdık. Biraz daha geç kalsaydık belki hasta hayatını kaybedecekti" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 16:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?