4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bakan Çelik'i şaşırtan cevap

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mutlaka ülkedeki kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
Dün Van'a gelen Bakan Çelik, ilçe ve beldeleri kapsayan gezi ve incelemelerini sürdürüyor.

Bugün sabah saatlerinde AK Parti Van Milletvekili Yekta Haydaroğlu ve Halil Kaya ile birlikte Muradiye İlçesi'ne giden Bakan Çelik, hükümet konağı önünde AK Parti Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas, İlçe Kaymakamı Hüseyin Çelik tarafından karşılandı.

Kaymakamlıkta yapılan hizmetler ve yaşanan sıkıntı ve isteklerle ilgili Kaymakam Çelik'ten bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra Muradiye Belediyesi'ne gitti. Belediye binası önünde bir grup vatandaşın elektrik sorunlarıyla ilgili şikayetleri ile karşılayan Çelik, kaçak kullanım konusunda uyarılarda bulundu.

Kaymakam Hüseyin Çelik'e ilçedeki kaçak elektrik kullanım oranını soran ve 'Yüzde 70' cevabını alan Bakan Çelik oldukça şaşırdı.

Köylere yeterli ölçüde trafolar konulduğunu, vatandaşın tandırını bile kaçak elektrik enerjisi ile ısıttığını belirten Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Kaçak kullanım yüzünden şebekeler dayanmıyor. Bizim ne yapıp bu kaçağı önlememiz lazım. Ben yokluğu, yoksulluğu ve fakirliği bilirim ve anlarım. Biz fakir ve fukarayı gözeten bir iktidarız. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla muhtaç vatandaşlara kömür yardımı sağlıyoruz. Sosyal güvencesi olmayanlara yeşil kartlar vasıtasıyla sağlık hizmeti veriyoruz. Çocuklarımıza ücretsiz kitaplar dağıtıyoruz. Ancak bu elektrik meseleleri farklı. Devletin ücretsiz elektrik vermesi olamaz. Türkiye'nin elektrik üretimi, ihtiyacının üzerinde değildir. TEDAŞ bile kayıp kaçakla başa çıkamıyor. Ben yine sorunlarınızı ilgili bakana ileteceğim" dedi.

Daha sonra belediye binasına girerek Başkan Nafiz Ağaoğlu ile görüşen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çıkışta 'Yol, okul ve üniversite istiyoruz' pankartı açan vatandaşlara biraz sonra Halk Eğitim Merkezi kütüphane salonda düzenleyeceği halk toplantısına gelmelerini, bu konuları orada konuşacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 16:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?