4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Terörist defnedildi

İstanbul Zeytinburnu'ndaki patlamada ölen bombacı Ziyaettin Yalvaç'ın cesedi Van'da gömüldü.

Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi için kan ve doku örnekleri alındıktan sonra dün ailesine teslim edilen Yalvaç'ın cesedi karayoluyla Van'a getirildi. Terör örgütü PKK'nın simgesi olan sarı, kırmızı ve yeşil bir beze sarılı olan tabutla öğle saatlerinde minibüsle getirilen Yalvaç'ın cesedi, Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Van İl Teşkilatı Başkanı Abdurrahman Doğar, parti yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanlığı, TUYAT-DER yöneticileriyle ailesi ve çoğunluğu bayanlardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup tarafından Atatürk Kültür Parkı'ndan omuzlara alınarak Emin Paşa Mahallesi'ndeki Eski Van Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Yalvaç'ın cesedi yapılan dualarla toprağa verilirken, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yalvaç'ın mezarına yeşil saplı sarı kırmızı güller bırakıldı.

Yalvaç'ın mezarının başında basın mensuplarına bir açıklama yapan DEHAP Van İl Teşkilatı Başkanı Abdurrahman Doğar, "Bu topraklar hepimizindir. Bu ülkeyi Türkler ve Kürtler ortak vatan yaptı, bugün bunlar birbirlerine kırdırtmaya çalışılıyor. Bir an önce bu coğrafyada yürütülen operasyonların durdurulması gerekir" dedi. Grup daha sonra sessizce dağıldı. Yalvaç'ın cesedi gömülürken güvenlik güçleri de çevrede geniş önlem aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 17:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
maviada 65 IP: 85.101.158.xxx Tarih : 15.08.2005 14:23:45
Bir hiç uğrunamı gerçekten bir gaye uğrunamı giden canlar bilmiyorum ancak bu ülkenin özbe öz evlatları kendi canlarının kıyımına daha ne kadar süre devam edecekler?köklü bir medeniyetin torunları olan biz bu ülke sınırları içinde yaşayan halklar kendi kendimizi yok etmeye devam edecekmiyiz hala?dış mihrakların böl parçala yut doktrinine piyon olmayı daha ne kadar sürdüreceğiz.akıllanmayacakmıyız hala.kardeş kanı akıtmayı ne kadar sürdüreceğiz?Dışarıdan kendi elleriyle yapamadıklarını içeriden bize yaptırmaya çalışanların ülkemiz üzerindeki kötü niyetlerini görelim artık.SÖZLERİM gerçekten yıllardan beri biz doğu insanlarını oluşturdukları sosyal sınıf tabakasının en zavallıları olarak gören,kıro olarak vasıflandıran siz kendini çok beğenmiş efendileredir(!) aynı zamanda.Üstünlüğü etnik kökende arayan zavallılaradır.Dünyaya sadece kendi bakış açıları ve perspektifleriyle bakanlaradır.Kaldırın başınızı gömdüğünüz çöm kulundan.görün artık gerçekleri.Bu ülkede yaşayan halkalrın evlatları olarak ortak paydamız,bütünleştiricimiz olan din kardeşliğinde,ümmet şuuruyla yeniden bir araya gelip dertlerimizi paylaşarak kurtulabiliriz yıllarca bir hiç uğruna akıtılan bu göz yaşlarından,bu kanlardan,Merhamet küpü annelerimizin çektiği çileli acılardan.Ne olursunuz gelin güldürelim artık annelerimizi.Onlara fazlasıyla hakettikleri mutlulıuğu bir nebzede olsa tatırmaya gayret edelim.selam ve muhabbetlerimle