19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Kongreye 553 delegeyle gidildi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununu Türkiye ve dünya gündeminde tartışmak için var olduklarını söyledi. 

DTP Eş Genel Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk'un katıldığı ve 553 delegeyle gidilen Van İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi, Mavi Plaza İş Merkezi'ndeki Şamdan Düğün Salonu'nda çoğunluğun sağlanmasının ardından başladı. Kongrenin yapılacağı salona gelen eş başkanlar, partililer tarafından sloganlara karşılandı. Kongrede bir konuşma yapan Eş Genel Başkan Ahmet Türk, geçmişte Kürt halkının inkar edildiğini, Kürt halkının inkarına karşı demokrasi mücadelesi verdiklerini söyledi. Ahmet Türk, bugün Kürt sorununun çözüm beklediğini bu problemi çözmek için aday olduklarını ifade ederek; "Kürt sorununu Türkiye ve dünya gündeminde tartışmak için varız. Bu ülkede silahların susmasını en çok biz istiyoruz. Çünkü yüreğimiz yanıyor, insanlarımızın kanı akıyor. Biz bu ülkede hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ne askerin ne de polisin ölmesini istiyoruz. Ama diyoruz ki, lütfen halkı kazanacak onun temel taleplerini karşılayabilecek bir demokratik projeyle ortaya çıkın. Gelin bu demokratik proje etrafında tartışalım, konuşalım sorunu çözelim" dedi. 

Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Silahlar susmadıkça kimseyle masaya oturmam' dediğini hatırlatarak; "Başbakan, biz siyasi bir partiyiz. Bu ülkede siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve demokrasiyi savunan insanlar var. Bu ülkede halkın talepleri var. Siz bu halkın taleplerini göz ardı edemezsiniz. Kürtlerle konuşmadan Kürt sorununu çözemezsiniz. Kürt sorunu Kürtler'in sorunu değil, Türkler'in sorunudur. Elbette bizi muhatap almak zorundasınız. Biz siyaset yaparak, halkın demokrasi mücadelesini veriyoruz. Demokrasiyi isteyenleri muhatap almaz, bu anlayışla olaylara yaklaşmazsanız bu ülkede demokrasiyi gerçekleştiremezsiniz. Avrupa Birliği trenini de kaçıracaksınız, bunu da görün. Böyle bir mantıkla ülkeyi kucaklamak mümkün müdür?" diye konuştu. 

Danıştay'a yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Türk, ''Olayda bazı örgütlerin isimleri geçti. Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalayan kişilerle aynı olduğu ortaya çıktı. Bu organizasyonel bir olaydır. Türkiye'yi bu tip yapılanmalardan temizlemedikçe sorunlar çözülemez'' dedi. Kongreye, DTP Eş Genel Başkanları'ndan Aysel Tuğluk, DTP Eş Genel Başkan Yardımcıları, Sırrı Sakık ve Nazmi Gür ile eski DEP Milletvekili Selim Sadak, DTP'li belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 16:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?