3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Mehmet Şahan vazgeçti

Belediye Vanspor Spor Kulübü ile teknik direktörlük için prensipte anlaşan Mehmet Şahan, tesisleri dolaştıktan sonra anlaşmadan vazgeçerken, yönetimin Siirtspor'un eski hocası Murat Bölükbaşı ile anlaştığı bildirildi. 

Mehmet Tuğrul'un istifasının ardından boşalan teknik direktörlük koltuğu için dün yönetimle masaya oturarak prensipte anlaşma sağlayan Mehmet Şahan bu kararından vazgeçti. Yapılan görüşmenin ardından Şahabettin Özarslaner tesislerini gezen ve futbolcularla ilk idmana çıkan Şahan, antrenmanın sona ermesi üzerine futbolcuların tesislerden ayrılmalarına anlam veremedi. Şahan, tesis demirbaşlarına haciz konulmasından dolayı futbolcuların gruplar halinde farklı yerlerde ikamet ettiklerini öğrenince, bu şartlarda başarılı olamayacağını yönetime bildirerek memleketine döndü. 

Daha sonra konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mehmet Şahan, Van'ı çok sevdiğini ve Vanspor'a çalışmaya geldiğini belirtti. Şahan, bir takımın başarılı olması için gerekli koşulların öneminden bahsetti. Takım kadrosunun son derece mükemmel olduğunu, iyi oyunculardan kurulduğunu ifade eden Şahan, anlaşmadan vazgeçmesinin en büyük nedeninin futbolcuları bir arada toplanamaması olduğunu kaydetti. 

Yöneticilerle her hangi bir sorunun bulunmadığını, parada da anlaşmanın sağlandığını anlatan Şahan, "Benim tek isteğim tüm futbolcularla bir arada bulunmaktı. Çünkü takımın başarılı olması için antrenman öncesi ve sonrası futbolcuların hep bir arada dinlenmesi gerekiyor. Sürekli bir arada bulunmanın da takım ruhunun oluşmasına büyük etkiler sağlar. Evli olan futbolcular evlerine giderken bekarların yarısının Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü lojmanlarında, yarısının ise farklı yerlerde ikamet etmeleri takım açısından son derece sakıncalıdır. Bu durumda da başarının gelmesinin mümkün olmadığına inandığım için bu işin altına girmeyi istemedim. Bunu yönetime bildirerek, medeni insanlar gibi konuşup ayrıldık. 

Öte yandan Şahan'la son anda anlaşmanın bozulduğunu doğrulayan Belediye Vanspor Spor Kulübü Başkanı Birol Duman, yaşanan anlaşmazlıkla sebebi ile ilgili bilgi vermedi. Siirtspor'un eski teknik direktörü Murat Bölükbaşı ile gerekli görüşmelerin yapıldığını prensipte anlaşma sağlandığını ifade eden Duman, Bölükbaşı ile bugün resmi sözleşmeye imza atacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?