4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

"Son darbe BOTAŞ'tan geldi"

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Başkanı Rüştü Okan, karların düşük olması nedeniyle zor şartlar altında üretim yapan sanayiciye son darbenin doğalgaza zam haberiyle BOTAŞ'tan geldiğini söyledi.

Serbest tüketicilerin kullandığı doğalgaz fiyatlarının Ankara ve İstanbul'da yüzde 5.64 oranında arttırılmasının sanayiciyi çileden çıkardığını ifade eden ASAD Başkanı Rüştü Okan, doğalgazın İzmir'de ilk etapta geldiği Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilerin de tedirginlik içerisinde olduğunu söyledi.

Kurların düşük olması nedeniyle zorluk çeken ihracatçının böylesi bir zam nedeniyle çalışma alanının kısıtlanacağını belirten Okan, "Temiz yakıt isteyen tüketicinin, doğalgaz alabileceği başka bir yer yoktur. Şimdi gelen bu zam haberi de üreticinin belini bükecektir. Kurların düşük olması nedeniyle zaten kar oranları düşük olan sanayici, doğalgaza gelen zamla daha da zorlanacaktır. Biz, sanayiciler olarak doğalgaza yapılan bu zam oranlarını kabul edemiyoruz. Zaten düşük kurla mal satıyoruz, düşük kurla satın alınan pahalı doğalgazla da imalat yapmaya çalışıyoruz. Bu olacak iş değil. Ayrıca, bu ülkenin can damarı olan üreticileri sekteye uğratacak bu zam oranına yakın bir oran; evlerinde ısınmaya çalışan vatandaşı vurmuş, halkımızı da çileden çıkartmıştır. Konutlarda kullanılan doğalgaza bile yüzde 5.02 oranında zam yapılması düşündürücüdür. Tüketicinin doğalgaza ne zaman zam gelecek endişesiyle yaşamadığı, doğalgaz satan kuruluşların tüketicinin kapısında kuyruk olduğu bir yapılanmayı hayal ediyoruz. Bu tür ani zamlarla doğalgaz tüketicisi isyan etmekte haklıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:40:18
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?