8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Tariş'te toplu iş sözleşmesi sevinci

Tariş Genel Müdürlüğü ile Koop-İş Sendikası arasında yapılan ve yaklaşık 150 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutabakat sağlandı. Yapılan sözleşme gereğince en düşük çalışan maaşı 850, en yüksek maaş ise bin 450 YTL olacak.

Tariş Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Tariş Genel Müdürü Sebahattin Gazanfer, Koop-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Mehmet Karaaslanoğlu, Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Basri Özçoban, İncir Birliği Başkanı Günercin Azbazlar ile Tariş çalışanları katıldı. Tariş tarihinde 12 yıl aradan sonra ilk kez sözleşme görüşmelerinin 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını kaydeden Gazanfer, "2 yılı kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi sonuçlarına göre ilk 6 aylık dilimde yüzde 10, ikinci 6 aylık dilimde ise yüzde 3 olmak üzere toplamda 2006 yılı için yüzde 13 oranında bir ücret artışı yapılmıştır" dedi. Gazanfer, ikinci yıl için yapılacak görüşmelerde ise enflasyon oranında artış yapılmasının kararlaştırıldığını da kaydetti.

Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Basri Özçoban ise, birlik başkanlarının adına yaptığı konuşmada, "Biz kazandığımız müddetçe kazandığımızı vermekten kıskanmayız, sizler de emeğinizi vermekten kıskanmayın" diye konuştu. Koop-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Mehmet Karaaslanoğlu da, toplu iş görüşmelerinde sabırla bekleyen çalışanlara ve birlik başkanlarına teşekkür etti.

Yapılan açıklamalardan sonra toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre Tariş Genel Müdürlüğü'ndeki en düşük çalışan maaşının 850 YTL, en yüksek çalışan maaşının ise bin 450 YTL olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 17:21:26
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 22:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?