8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sanal ortam tutkunlarına kazanç kapısı

İzmir'de yeni açılan Apex Busıness Academy E-Ticaret Okulu, öğrencilerine sanal ortamda bir,"tık"la zenginliğin inceliklerini öğretiyor.

Türk insanının sanal ortamda ticarete yönelik ilgisinin artması üzerine açılan Academy E-Ticaret Okulu'nun uzman kadrosu tarafından verilen 3 aylık bir eğitimden sonra dış ticaret uzmanı yetiştiriliyor. İnternetin hayatın her alanına girdiğini belirten ve e-ticaret konusunda ders ve seminerler veren Apex Genel Müdürü Fikri Üngür, şirketlerin e-ticarette güçlenmek için yeni yatırımlar yaptıklarını belirterek, e-ticaret alanında ilk mezunlarına kazanç kapıları açtıklarını söyledi.

Türkiye'de hızla artan e-ticaret hacmi, sektörde faaliyet gösteren firmaların hedef büyütmesine neden olurken, özellikle sanal ortam tutkunlarına da kazanç kapısı açtı. Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye'de de artık bir çok firmanın internetten alışveriş imkanı sunmaya başladığını belirten Apex Genel Müdürü Fikri Üngör, "İnternet bağlantılarının yaygınlaşması ve kısa sürede hızlanması, alışverişe zaman ayıramayanların da yönelmesiyle birlikte e-ticaret günümüzde önemli bir yere sahip oldu. Bu düşünceyle açtığımız e-ticaret okulumuza doktor, öğretmen, müteahhit, inşat mühendisi, öğrenci gibi çeşitli meslek kollarından çok sayıda kişi başvurdu. Bahadır Toprak, Muharrem Kirezci, Rıfat Sait ve Aysun Çakal gibi uzman kadromuz e-ticaret konusunda teorik ve pratik her türlü eğitimi sunuyor. İlk mezunlarımızı önümüzdeki günlerde vereceğiz. Sertifika alacak olan öğrenciler isterlerse dış ticaret konusunda bağlantılar yapıp para kazanacaklar, isterlerse şirket ve holdinglerde görev yaparak iş imkanına kavuşmuş olacaklar. Bu sektörde kriz ve dalgalanma yok. Öğrencilerimizi e-ticaret pazarındaki pastadan pay sahibi yapacağımız için bizler de mutluluk duyuyoruz" dedi.

İzmir'de açılan ve ülke geneline yaygınlaşmayı planlayan Apex Busıness Academy E-Ticaret Okulu'nun uzman kadrosu tarafından öğrencilere ithalat, ihracat, uluslararası pazarlama mevzuatı, bir ürünün internette dünya pazarında nasıl bulunup, satıldığı, dünya firmalarıyla internet ortamında birebir alım, satım ve ticari aracılık yapmak, tekstil, gıda, zeytinyağı, makine, altın, ayakkabı, kablo, maden, otomotiv yedek sanayi parçaları, spot malzemeler, oyuncak, elektronik, süs eşyaları, bisiklet, fındık, kayısı, gümüş, spor malzemeleri, medikal malzemeler, kimyevi maddeler, sabun, plastik hammadde ve bunlar gibi milyarlarca ürünlerin ihracatını ve ithalatını yapma konusunda teorik ve pratik ders veriliyor.

Önümüzdeki günlerde yapılacak bir törenle sertifikalarını alacak olan öğrencilerin, bir "tık"la zevkle para kazanacakları ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 14:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?