4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

"Sosyete pazarlarıyla mücedelemiz sürecek"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sosyete pazarlarına karşı her platformda mücadele ettiklerini belirterek, "Bizim bütün mücadelemiz her zaman hukuk çerçevesinde olmuştur. Bu nedenle üyelerimize kepenk kapatma gibi bir önerimiz ve bu konuda alınmış bir kararımız yoktur " dedi.

İzmir'de kurulmak istenilen sosyete pazarlarına karşı bir yıldan beri mücadele verdiklerini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ilk olarak geçtiğimiz yıl Üçkuyular'da kurulmak istenilen sosyete pazarının kurulmasına karşı çıktıklarını hatırlattı. Demirtaş, "Konak Belediye Başkanımız sayın Muzaffer Tunçağ'ın da sağduyulu tavrı ve desteğiyle bu pazarın kurulmasına engel olduk. Ancak daha sonra Karşıyaka ve Gaziemir ilçelerinde de aynı pazarı kurmak isteyenler oldu. Başta ilçe belediye başkanları olmak üzere bütün ilgili kurumlara yaptığımız uyarılara karşın ne yazık ki geçtiğimiz ay bu iki ilçede pazarlar kuruldu" dedi.

İki ilçede kurulan pazarda da taklit ve sahte malların satıldığını, fişsiz ve faturasız satış yapılarak hem kayıt dışı ekonominin beslendiğini, hem de vergi kaçakçılığı oluştuğunu savunan Demirtaş, İZTO üyelerinin de sosyete pazarlarına büyük tepki gösterdiğini söyledi.

Üyelerinin tepkisi doğrultusunda iki pazarın kapatılması için büyük bir mücadele verdiklerini ifade eden Demirtaş, "Gaziemir'de söz konusu pazarın kapatılacağı yolunda çok önemli gelişmeler var. Gaziemir Belediye Başkanı sayın Adnan Yüksel'den bu konuda kesin ve net açıklama bekliyoruz. İçimizden çıkan ve odamız üyesi olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da sağduyulu davranıp, pazarı kapatmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İZTO olarak sosyete pazarlarına karşı mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Demirtaş, son olarak sosyete pazarlarını kuran İZTO üyesi kooperatifi disipline verdiklerini, diğer yandan da taklit markaların satışının önlenmesi, marka bilincinin gelişmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Demirtaş, "Bütün mücadelemizi hukuk çerçevesinde yürütüyoruz. Bu nedenle bugüne kadar odamızın tarihinde kepenk kapatma gibi bir eylem olmamıştır, takdir üyelerimizin. Biz İZTO olarak hukuk çerçevesinde sosyete pazarlarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 15:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?