4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Düşük faizli krediye büyük ilgi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkan Vekili ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, esnafın düşük faizli krediye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Faiz oranları daha da düşerse, ekonomideki olumlu gelişmelere paralel olarak kredi kullanımı artar" dedi.

3 ayda bir ödemeli kredilerin yıllık faizleri yüzde 16.5'den yüzde 15'e düştürülürken, 15 bin YTL olan kredi limiti de 25 bin YTL'ye çıkarıldı. Kredi faizlerinin düşürülmesi ve uzun vadeye yayılarak dilimlerin artırılması kredi talebinde de büyük artışa neden oldu.

TESKOMB Genel Başkan Vekili Selahaddin Hünü, "İnanıyoruz ki, faiz oranları daha da aşağıya çekilirse, ekonomideki olumlu gelişmelere paralel olarak esnaf ve sanatkarlarımızın da kredi kullanımında artış olacaktır. Üstelik bu krediler tamamen üretime yöneliyor. 2006 yılında faizlerin daha da aşağıya çekilerek, limitlerin artmasını bekliyoruz. Faiz indiriminden daha önce kredi kullanan ortaklarımızda yararlanacaktır. Vadesi gelmemiş olan kredilere de, bu kararın yürürlük tarihine kadar eski faiz oranı olan yüzde 16.5, 25 Kasım 2005 tarihinden sonra ise bu karar hükümleri uyarınca yüzde 15 olarak uygulanacaktır. Ayrıca günün koşullarına uygun olarak üst limit 25 bin YTL 'ye çıkartıldı" dedi.

Kredi ve kefalet kooperatiflerinin esnaf ve sanatkarın gerçek yuvası olduğunun altını çizen Hünü, "Bu günün koşullarında en uygun faiz oranıyla kredi kullandırıyoruz. Ayrıca faizlerdeki düşüşü de aynen yansıtıyoruz. Ben buradan esnaf ve sanatkarlara seslenmek istiyorum, kredi ve kefalet kooperatifleri sizlerin gerçek yuvasıdır. Kooperatifler, esnaf ve sanatkarlarındır. Size en yakın kooperatife mutlaka uğrayın, bilgi alın. Çünkü, bizler en uygun faizle, en uygun şartlarla ve en uygun vadelerle kredi veriyoruz. Senetleri gününde ödeyemezseniz hemen devreye girip, sizlerin protesto olmanızı önlüyoruz. Esnaf ve sanatkarların daha çok kredi kullanabilmeleri için her türlü girişimi yapıyoruz. Bizler ticari kuruluşlar değil, hizmet kuruluşuyuz. Ticari bankalar esnafa kredi verme yarışı içine girmişlerdir. Esnaf ve sanatkarları, hem maddi açıdan hem de manevi açıdan mağdur olmamaları için kredi ve kefalet kooperatiflerine davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 11:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?