4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Ekmeği politika malzemesi yapmayın'

İzmir'de son ekmek zam girişiminden sonra gelişen olayları üzüntüyle izlediklerini kaydeden İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, ekmeğin politika malzemesi yapılmamasını istedi.

Farklı kesimlerin ekmek üstüne konuşmaya başladığını belirten Durmuş, "Kanuna göre bu konuda yetkili kurum Fırıncılar Odası'dır. Ticaret ve Sanayi Odaları'na kendi üyelerine yönelik yetki yeni tanınmıştır. Çıkıp da sendika başkanlarının ve kurumları adına başkanların dışında görüş bildirenlerin düşünceleri sadece kendini bağlar. Herkesin televizyonlara, gazetelere çıkmak için ortaya atılıp bir şeyler söylemesi de toplumsal huzursuzluğu artırır" dedi. Oda seçimleri yaklaşmasına rağmen ekmeğe zam yapmadıklarını ifade eden Durmuş, "Çünkü biz ekmeği hiçbir zaman şahsi çıkarlarımız için kullanmadık. Ekmek halkın temel ihtiyaç maddesi. Çok önemli bir konudur" diye konuştu.

Muhaliflerinin ekmek zammını istismar ettiklerini söyleyen Durmuş, "Oda seçimlerimizde herkes bize muhalif olabilir. Bu demokrasinin gereği. Ama fırınların dolaşılıp da, 'Nejdet Durmuş size zam yaptırmadı' demek, acizlik örneği. Onu bunu şikayet edeceğine, yapacaklarını, varsa projelerini ortaya koy. Ekmek konusu iyice ayağa düştü. İzmirli fırıncılar uzun yıllardır Nejdet Durmuş'u tanırlar, fırıncının hakkını koruduğunu, camianın çıkarlarını sosyal uzlaşı içerisinde yıllardır kolladığını iyi bilirler. Üç beş kendini bilmezin lafıyla İzmirli fırıncılar hareket etmez. Son derece olgun, karakterli ve dürüst bir camia olan fırıncılar, kendi çıkarları için şov peşinde koşanları iyi bilir, onların oyunlarına gelmezler" şeklinde konuştu.

İzmirli fırıncıların reklam için sağda solda konuşanlardan zarar gördüğünü savunan Durmuş, "Basına çıkmanın en kolay yolu ekmek. Kendilerini göstermek için ekmeği ağzına sakız edenler, Nejdet Durmuş'u fırıncıya şikayet edenler; asıl fırıncıyı mağdur edenler. Bu aceleci, amatör, bilinçsiz tutumları olmasaydı, İzmir Fırıncılar Odası da ekmeğe zam yapmayı düşünüyordu. Ama pek de akıllıca olmayan çıkışlar fırıncıları haksız gibi gösterdi. Bizim de zam talep etmemizi engelledi. İşleri yüzlerine gözlerine bulaştırdılar, şimdi de fırıncıyı dolaşıp odamızı suçluyorlar. Biz üyelerimizin bunları fırınlarına bile sokmayacaklarını biliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 17:01:14
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 10:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?