4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Elektrix 22 Aralık'ta açılıyor

İzmir, Türkiye'de ilk kez yapılacak olan Elektrik Fuarı'na ev sahipliği yapacak. Master Fuarcılık, mart ayında düzenlenen Euro Asia Otomotiv Fuarı'ndan sonra 22-25 Aralık tarihlerinde de Euro Asia Electrix Fuarı'nı gerçekleştirecek. Uluslararası düzeyde yapılacak olan fuara Orta Avrupa ve Orta Doğu'dan da birçok firma ve ziyaretçinin katılmasının beklendiği belirtildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Master Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çeliköz ve Genel Müdür Mustafa Cingöz, EBSO Sanayiciler Kulübü'nde düzenlenen basın toplantısıyla fuarı tanıttı. Tamer Taşkın, mart ayında İzmir'de ilk kez düzenlenen otomotiv fuarını 45 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, Egeli sanayicileri yine Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen elektrik fuarına davet etti.

Fuarların firmaların gelişiminde çok büyük önemi olduğuna dikkat çeken Taşkın, "Firmaların ihracatlarını katlamaları için fuarlar büyük bir fırsat. Otomotiv fuarına 23 ülkeden 3 bin ziyaretçi geldi. 22-25 Aralık'ta düzenlenecek elektrik fuarının da büyük ilgi göreceğini düşünüyorum. Bu fuara katılan kazanır" dedi.

Master Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çeliköz ise, elektrik sektöründe ilk kez fuar düzenlediklerini ve yurtdışından birçok firma ve ziyaretçinin de fuara katılacağını söyledi. Çeliköz, 2006 yılında da birçok fuar projesine imza atmak istediklerini ifade ederek, "İzmir'in fuarcılık konusunda büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. EXPO'nun İzmir'de yapılması için de çalışmalar yürütülüyor. Bizim de şirket olarak EXPO öncesi İzmir'e birçok fuar projemiz var. Bunları hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

Master Fuarı Genel Müdürü Mustafa Cingöz de, 3 bin metrekare alanda düzenleyecekleri fuarda dünyanın birçok ülkesinden üretici, distribütör, müteahhit ve tedarikçilerin yer alacağını kaydetti. Bu fuarla Asya ve Avrupa'nın en büyük elektrik ve enerji fuarı olmayı amaçladıklarını açıklayan Cingöz, şunları söyledi:

"Elektrik ve enerji sektörüne ilişkin dünyada dört fuar düzenleniyor. Fransa, Almanya, Mısır ve Dubai'de gerçekleştirilen bu fuarlardan Mısır'daki fuara 6 yıldır Türkiye'den katılımcı ve ziyaretçi götürüyoruz. Bu nedenle Türkiye'de büyük bir potansiyel olduğunu gördük. Tecrübelerimizi de bu fuara aktardık. Genpa, Aksa, İşbirliği Enerji gibi sektörün önde gelen firmaları fuarda yer alacak. Firmalar fuarda yeni iş bağlantıları yapacak. Ayrıca sektör temsilcileri en son teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, yeni açılımlar
gerçekleştirebilecekler."

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 15:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?