9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İlk KOBİ Fuarı İzmir'de

Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenen ve Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan KOBİ Fuarı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un katılımıyla yarın açılacak.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan fuar hakkında bilgi verdi. Gerçek KOBİ'lerin esnaf ve sanatkarlar olduğu fikrinden yola çıkarak böyle bir fuar düzenlediklerini kaydeden Susam, fuar kapsamına İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce her yıl düzenlenen Mesleki Teknik Eğitim Fuarı'nın da (METEF) alındığını söyledi. Susam, "Mesleki teknik eğitimin, KOBİ'lerle bütünleşeceği bir fuar gerçekleştirilecek. Mesleki teknik eğitim fuarıyla da girişimci gençler yetiştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Esnaf teşkilatı olarak milli eğitimle işbirliğini çoğaltıyoruz. Bu fuar, klasik mal alıp satılan bir fuar değil, bilgi alışverişinde bulunulacak bir fuar olacak" diye konuştu.

İzmir'de gerçekleştirilecek KOBİ Fuarı'na daha geniş bir perspektiften bakmak gerektiğini belirten Susam, "Biz Türkiye'de esnaf sanatkarların önüne konan sınırları kaldırmayı, ekonomik programlarda ve alınan her kararda tayin edici güç olarak görülmesini arzu ediyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, Türkiye'de orta öğrenim öğrencilerinin yüzde 35'inin mesleki eğitim öğrencisi olduğunu, bu oranın İzmir'de yüzde 43'ü bulduğunu söyledi. Aydoğan, "Bu oran Avrupa ülkelerinde yüzde 70'leri buluyor, maalesef Türkiye'de tam tersi. Ancak mesleki teknik eğitim alan öğrenci sayısı, İzmir için sevindirici bir durumda. Son 2 yılda esnaf ve sanatkarlarla mesleki teknik eğitim konusunda çok ciddi bir işbirliği içerisindeyiz. Okullar sadece diploma veren kurumlar olmaktan çıkarılmalı, hayata dönük bilgiler vermelidir. Eğitimi teorikten pratiğe geçirmeliyiz. Bizim uygulama alanlarımız tamamen esnaf ve sanatkarlardır" şeklinde konuştu.

KOBİ Fuarı ve Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Grup Mecaz ve Hüseyin Turan'ın konser vereceği, Dj Berna Öztürk ve Hope'un da şovuyla fuara katılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 16:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?