8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İtalyanlar'dan İzmir'e büyük ilgi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, İtalyan firmaların İzmir'e büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, "İtalyanlar Ro-ro seferlerini İtalya'dan Ege'ye otoyol olarak nitelendiriyorlar. Bu seferlerle onlar da bizim gibi ekonominin canlanacağını biliyorlar" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un 8-11 Mart tarihleri arasında İtalya'nın Roma, Bari ve Birindisi şehirlerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde heyette, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın'ın yanı sıra ESBAŞ'dan Ertuğrul Işıksoy ve Güzide Cilasın, Çimstone'dan Levent Akgerman, ABİGEM'den Vedat Kunt ve İzmir İtalyan Ticaret Odası'ndan Maurizio Benetti yer aldı.

Roma ve Bari şehirlerinde İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü'nde gerçekleştirilen toplantılarda Taşkın, Türkiye, Ege Bölgesi ve İzmir sanayisi ve gelişimi hakkında bilgiler vererek İtalyan firmaların çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Puglia Bölgesi Doğu Ülkeleri Ticaret Odası ile de karşılıklı yatırımların ve ticaretin geliştirilmesine yönelik bir anlaşma yapan Taşkın, İzmir'e döner dönmez Mayıs ayında İtalyan işadamlarından oluşan heyetin İzmir'de ağırlanmasına yönelik çalışmaları başlattı. Taşkın, Birindisi Liman heyetiyle de bir araya gelerek, İzmir limanlarıyla Birindisi Limanı arasındaki karşılıklı hizmet ve lojistik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli görüşmelerde bulundu.

İtalya'daki görüşmeler hakkında bilgi veren Taşkın, "Bari şehri, İtalya'nın mobilya, zeytincilik, zeytinyağı, tekstil ve ayakkabı sektörlerinde en gelişmiş şehri. İzmir ve Ege Bölgesi'nin de bu sektörlerde gelişmiş olması her iki bölgenin firmaları arasında yatırım ve ticarete yönelik yeni işbirliktelikleri oluşturmamız için mükemmel bir ortam sağlıyor. Bundan karşılıklı olarak istifade etmek için firmaları en kısa zamanda İzmir'de de bir araya getirmeliyiz.

 İtalyan firmaları 300 bin kişilik Bari şehrinden yalnız mobilya sektöründe 1 milyar dolar ihracat yapmaktadır. İzmir'in çok kuvvetli ve tecrübeli mobilya sektörü birleşmelerle daha güçlü olmalı ve ihracata daha farklı gözle bakmalıdır. Bunun için gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Ayrıcı Birindisi Liman heyetiyle İzmir arasında bir sanayi ve ticaret köprüsü kurulacak. İzmir ve Ege Bölgesi sanayicileri ve işadamları buna hazırlıklı olmalıdırlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 14:34:14
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 22:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?