4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İzmir Fuarı 74. kez kapılarını açtı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 74. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açlışın ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, yabancı delegasyon ve davetliler ile birlikte standları gezdi. Bakan Coşkun ve davetliler açılışın ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın verdiği kokteylde günün yorgunluğunu attı.

74. İEF'nın açılış töreninin ardından Bakan Coşkun, onur konuğu ülke olan Tunus Ticaret ve El Sanatları Bakanı Mondher Zenaidi, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, onur konuğu kent olan Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, milletvekilleri, İzmir'deki oda ve borsa yöneticileri fuara katılan firmaların standlarını gezdi. Onur Konuğu ülke olan Tunus standı ile onur konuğu il olan Mardin'in stand açılışlarını da gerçekleştiren Bakan Coşkun, stand gezisi boyunca kendisine yapılan ikramları kabul etti, Mardin standında ise Mardin'in yöresel yiyeceklerinden hem kendisi tattı hem de orada bulunanlara dağıttı. Bakan Coşkun stand gezisi sırasında yine tamı yerli üretim olan üç tekerlekli bir motosiklet ile bir başka firmaya ait yerli yapım bir spor arabaya bindi. Bakan Coşkun, fuardaki gezisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin standını gezerek bitirdi.

Bakan Coşkun ve davetliler, saat 20.30 sıralarında ise Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın düzenlediği kokteyle katıldı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı'nın Ankara'da bulunması dolayısıyla Meclis Başkanı Ender Yorgancılar'ın ev sahipliği yaptığı kokteylde, Yorgancılar kısa bir konuşma yaparak, fuar açılışına katılan protokol ve yabancı delegasyonları konuk etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın birer konuşma yaptığı kokteylde, Bakan Coşkun da kısa bir konuşma yaparak, davetlilere İzmir Fuarı'na gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Bakan Coşkun, kokteylde özellikle yabancı delegasyonlarla birebir ilgilendi ve yabancı davetlilerle sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 22:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?