4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İzmir'e özel İzmir Rakısı

Mey İçki, İzmir'in kurtuluşunun 83. yıldönümünde İzmirlilere özel İzmir Rakısı'nı hediye etti. Mey, Ege'nin yaş ve kuru üzümleri ile anason tohumlarından elde edilen İzmir Rakısı ile yüzde 10'luk pazar payı hedefleniyor.

Halen yüzde 83'lük pazar payı ile Türkiye'nin en büyük alkollü içkiler üreticisi olan Mey İçki, ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Şirketin en son ürettiği İzmir Rakısı ile ihracatı yapılması da hedefliyor. Yıllık üretim hedefi 5 milyon litre olan İzmir Rakısı'nın ihracatına ise yıl sonuna kadar başlanacağı belirtildi.

Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu, 74. İEF'teki standında gerçekleşen tanıtım kokteylinde, yumuşak bir içimi olan İzmir Rakısı ile pazardan yüzde 10 oranında pay almayı hedeflediklerini dile getirdi. Yeni ürünün Mey'in İzmir'deki fabrikasında üretildiğini, bölgenin en iyi üzüm ve anasonunun kullanılarak hazırlandığını açıklayan Yorgancıoğlu, ilk etapta 70 cc'lik şişelerde üretim yaptıklarını, kısa zamanda buna 35 cc'lik şişeleri de ekleyeceklerini belirterek, "Kendim de İzmirliyim. Bu nedenle bu ürün benim için çok özel" diyen Yorgancıoğlu, "İzmir Enternasyonel Fuarı'nda ilk kez lansmanını yaptığımız bu rakımızı, İzmir'in kurtuluş gününde İzmirlilere armağan ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 21:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?