4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İzmir'e yeni fuar alanı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Serbest Bölgesi'nde kurulacak yeni ihtisas fuar alanının dinamik ve seçkin bir yapıda olacağını söyledi.

Gerek açık alanları gerekse kapalı alanlarıyla dünya ölçeğinde bir fuar kurmayı öngördüklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, İzmir'in işadamlarıyla, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve sanayicileriyle bu hedefe kilitlendiklerini belirtti.

Yeni fuar yerinin İzmir'in iddiasını ve kararlılığını göstereceğini söyleyen Kocaoğlu, "İzmir, işadamları, sanayicisi, esnafı, meslek odaları ve halkıyla İzmir Enternasyonal Fuarı sayesinde fuarla haşır neşir olmuş bir kent. Fuar, İzmir'in vazgeçemeyeceği, belediye başkanlarının öteleyemeyeceği bir olgu. Merhum Ahmet Piriştina döneminde Kültürpark'ta açılan fuar alanı yetmez, ihtiyacı karşılayamaz oldu. Görevi devraldıktan sonra yeni fuar alanı konusunda yer aramaya başladık. Ege Serbest Bölgesi'nde bir kısmı ESBAŞ'a ait, bir kısmı özel mülkiyet olan yaklaşık 330 dönümlük bir alan belirledik. Planlarını meclisten geçirdik, önümüzdeki ay kamulaştırmalarını yapacağız. Artık biri Kültürpark'da, diğeri Ege Serbest Bölgesi'nde 2 ihtisas fuarı olacak" dedi.

Yeni ihtisas fuar alanında ilk etapta 60 bin metrekarelik bir kapalı alan öngördüklerini ifade eden Aziz Kocaoğlu, bu alanın daha sonra 130-140 bin metrekareye çıkarılabileceğini söyledi.

İlk aşamada 60 bin metrekarelik kapalı alanın yeterli olacağını vurgulayan Kocaoğlu, "Kamulaştırma tamamlanınca projelendirip çalışmalara başlayacağız. Yeni fuarın yönetiminde meslek odalarının da olması gerektiği konusunda hemfikiriz. İZFAŞ, Kültürpark'taki fuarı yönetiyor. Burayı ise ESBAŞ, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve işadamlarıyla birlikte yönetmek istiyoruz. Kısacası yeni fuar alanını dinamik, özel ve seçkin bir yer yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. İzmir'i bir fuar kenti yapmak konusunda kararlı olduklarını ve bu yolda ilerlediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocoğlu, şunları söyledi:

"Yeni fuar alanında büyük kongre merkezleri de yapacağız. Fuarla kongreler örtüşüyor. Bu sayede İzmir'de ulusal, Avrupa ve dünya çapında kongreler düzenlemek istiyoruz. Burası havaalanına 15, kent merkezine 15, Karşıyaka'ya 25 dakika uzaklıkta. Çeşme-Urla-Aydın otobanı üzerinde bulunuyor. Yerle ilgili olarak işadamlarıyla, odalarla toplantılar yaptık, en ufak bir itiraz gelmedi."

İzmir'in aday olduğu EXPO'ya da değinen Kocaoğlu, "Geçtiğimiz ay EXPO için Japonya'ya gittik. Oradaki çalışmalar ve temasların bize büyük yararı oldu. Beklemediğimiz bir ilgiyle karşılaştık. Bu ilgi bizi daha da heveslendirdi. Başta valimiz olmak üzere odalar, işadamları ve yönetimler, tüm dinamiklerimizi EXPO için birleştirdik. İnanıyorum ki 2015 yılındaki EXPO İzmir'de yapılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 12:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?