4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İZTO'da 120. yıl coşkusu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) yönetim kurulu üyeleri, odanın kuruluşunun 120. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, İZTO'nun ülkenin ekonomik sisteminin oluşmasında yol gösterici olduğunu söyledi.

İZTO Lokali'nde gerçekleştirilen basın toplantısına, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Necip Kalkan, yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Demirtaş, odanın zirveye tırmandığını ve altın yıllarını yaşadığını kaydederek, "Temellerinin atıldığı günden bugüne toplumda hep ciddi bir misyon üstlenmiş ve Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda ekonomik sistemimizin oluşmasında yol gösterici olmuş bir kuruluşuz. Kentimizi dünya çapında bir kent yapmak için çabaladığımız gibi, odamızın da dünya çapında bir oda olması için uğraşıyoruz" diye konuştu.

İZTO'nun faaliyetlerine de değinen Demirtaş, "1998 yılından beri gerçekleştirdiğimiz zirveler sayesinde Yunanistan ile aramızdaki ticaretin hacmini on katına çıkardık. İzmir Ekonomi Üniversitesi övünç kaynağımız olmayı sürdürüyor. Açtığımız iki öğretim okulunda modern koşullarda eğitim veriliyor. Bin 100 öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. 1992 yılından bu yana yaptığımız çalışmalar meyve vermeye başladı artık dünyada İzmir'in EXPO 2015 için adaylığı konuşuluyor. İzmir ve Paris'te bir EXPO ofisi kuracağız. Diğer yandan yurt dışı iş ve inceleme gezileri düzenliyor, yurt içi ve dışındaki kuruluşlarla birlikte ortak projelere imza atıyoruz. Hiçbir meslek örgütünün vermediği fuar teşviklerini vererek fuara katılmalarına destek oluyor ve ziyaret organizasyonları ile gelişmelerden haberdar olmalarını sağlıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmalarından ardından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen oda üyeleri Atatürk Anıtı önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra ise Necip Kalkan ve Ekrem Demirtaş, anıt önüne çelenk bıraktı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 15:15:22
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 15:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?