4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İZTO'ya Hollandalı ziyareti

Hollanda Sanayi ve İşverenler Konfederasyonu Başkanı Con Schoenmakers'ın başkanlık ettiği 30 kişilik grup, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret ederek işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

İzmir Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Hollanda Sanayi ve İşverenler Konfederasyonu Başkanı ve VNO-NCW Başkanı Con Schoenmakers, Rotterdam Ticaret Odası Müdürü Rienk Van Den Berg, İstanbul Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Bahri Uğraş, İzmir Akzo Nobel Genel Müdür Yardımcısı Ali Kütükçü ile Hollanda'dan gelen 30 kişilik heyet ve işadamları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Demirtaş, amaçlarının Hollanda ve Türkiye'deki işletmeler arasında karşılıklı ticaret ve yatırımı teşvik etmek olduğunu söyleyerek, "İki ülke arasında 4 milyar dolara ulaşan ciddi bir dış ticaret hacmi var. 2004 yılında İzmir'den Hollanda'ya yapılan ihracat 263 milyon dolar tutarında oldu. Türkiye'de karanfil üretiminin yüzde 55'i İzmir ve Ege Bölgesi üzerinden gerçekleşiyor. Çiçekçilik sektöründe Hollanda ile işbirliğine gidebiliriz" diye konuştu.

Hollanda Sanayi ve İşverenler Konfederasyonu Başkanı Con Schoenmakers ise, Türkler'in Hollanda nüfusunun yüzde 7-8'ini oluşturduğunu söyleyerek, "Hollanda'da pek çok genç Türk girişimci var, onlar bile İzmirli şirketlerle işbirliği başlatsa faydalı olur. Türkiye'de başlayan yapısal reformlar devam ettirilse çok iyi olur ancak, bankacılık sektörünüz hala çok kırılgan. Golf kortlarınız da harika, diğer konularda da bunun gibi devam ederseniz sizi kimse tutamaz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından heyetteki Hollandalılar ve İzmirli şirketler arasında ikili ticari işbirliğine dayalı görüşmeler gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 23:17:30
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 23:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?