4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Prima Bebek Dünyası' İzmir'de

Türkiye'nin ilk hazır bebek bezi Prima, sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle, bebeklerin gelişim aşamalarını yetişkinlerin yaşayarak öğreneceği "Prima Bebek Dünyası" turunu İzmir'de başlattı. Çadırın açılışına katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Rüstem Zeydan, 2 metre boyundaki büyük sandalyeye oturarak basına poz verdi. Görevlilerin yardımıyla sandalyeye çıkan müsteşar, daha sonra sandalyeden zorlukla aşağı indi.

Türkiye'yi sağlıklı bezle tanıştıran Prima, yetişkinlerin bebeklerin gelişim aşamalarını öğrenmeleri ve bebeklerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamaları için bebeklerin gözünden dünyayı görebilecekleri "Prima Bebek Dünyası" projesini İzmir'de hayata geçirdi. Prima çadırının açılışına Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Rüstem Zeydan, Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğü yetkilileri, Prima ve Unicef temsilcileri, anne ve babalar katıldı.

Prima çadırı, anne ve babaların, bebeklerin hayatı nasıl gördüğünü anlamasına yardımcı oluyor ve onları bebeklerin gizemli dünyasıyla tanıştırıyor. Çadır içerisinde bebek yatakları, dev eşyalar, dev oyuncaklar bulunuyor. Prima çadırı, anne ve babalar için 1 hafta boyunca açık kalacak.

3. Ana Çocuk Sağlığı Kongresi'ne gelen ve Prima çadırının açılışına katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Rüstem Zeydan, dev oyuncakların bulunduğu çadırı gezdi. Görevlilerden bilgi alan Zeydan, daha sonra 2 metre boyundaki sandalyeye oturarak basın mensuplarına poz verdi. Çadıra gelen anne ve babalar, bebeklerin dünyayı nasıl gördüğünü, görevlilerin anlatmasıyla daha yakından öğrenme fırsatı buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 21:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?