4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

TMSF İzmir TV'ye el koydu

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), "İzmir TV" olarak bilinen ÖZRT Özel Radyo Yayıncılık A.Ş.'ye, fona 2.6 trilyon liralık borcu olduğu ve EGS Bank'a el konulmasından kısa süre önce EGS Grubu'ndaki hisselerini devrettiği gerekçesiyle el koydu.

TMSF yetkilileri, sabah saatlerinde İzmir TV binasına gelerek, şirketin yönetim ve denetimine el koydu, incelemelerine başladı. İzmir TV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büge, konuyla ilgili olarak İzmir TV toplantı odasında basın mensuplarına açıklama yapmak istedi, ancak TMSF yetkililerinin uyarısıyla açıklamalarına dışarıda devam etmek zorunda kaldı.

TMSF'nin, EGS Grubu'nun şirketin hakim ortağı olduğu şeklindeki endişesinden dolayı böyle bir hareket içerisine girdiğini öne süren Büge, "Bizim şirketi devralmamızdan önce bu televizyonun EGS Bank'tan kullandığı 305 bin dolarlık bir teminat mektubunun vecibeler yerine gelmediğinden Telekom tarafından 215 bin dolarlık kısmının kullanılması, geri kalan paranın da mevcut banka vasıtasıyla TMSF'ye intikali söz konusu ve 215 bin doların ödenmesinde sorun yoktur.

Ancak TMSF'nin, EGS'nin hakim ortak olup olmadığı konusunda tespit yapması gerekiyor. En geç Cuma gününe kadar incelemeler ve verdiğimiz bilgilerle gerçek ortaya çıkacak, biz de eski düzenimize geri döneceğiz" diye konuştu.

TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık ise, yaptığı açıklamada, ÖZRT'nin yönetim ve denetimine el koyduklarını ifade ederek, "ÖZRT'nin fona 2.6 trilyon lira borcu bulunmaktadır, ayrıca EGS Grubu'nun hakim ortaklığının bir kısmında ise hisseleri hala mevcuttur. EGS Bank'a el konulmasından kısa bir süre sonra hisselerin devri gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle ÖZRT'ye el koyduk. EGS Bank'a el konulmasından kısa bir süre sonra şirketin yüzde 70'lik hissesi, 1986 doğumlu Gül Büge'ye devredilmiştir.

Bu devrin uygun olmadığını düşünüyoruz. Ancak şu andan itibaren işçi çıkarılması söz konusu değildir. Sadece yönetim kurulu atandı, onlar da Star TV yönetimine atanan deneyimli kişiler. Bütün defterler ve kayıtlar incelendikten sonra gereği yapılacaktır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 19:16:16
Güncelleme :27 Kasım 2005 Pazar 23:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?