4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yemişçi'den çiftçiye müjde

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, Ankara'dan bürokratlardan ve siyasilerden birinci ağızdan aldığı bilgiye göre pamuğa en az 250 bin lira prim verileceğini öğrendiğini söyledi.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Yemişçi, 5174 sayılı kanun gereği, altı ayda bir toplanan "Genişletilmiş Meslek Komiteleri" toplantısında yaptığı konuşmada, İTB'nin köklü geçmişi olan bir borsa olduğunu, birçok borsaya da öncü olduklarını bildirdi.

Ankara'da Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Türkiye'deki tarım satış kooperatifleri temsilcileri, çeşitli bakanlıkların bürokratlarının katıldığı bir toplantı yapıldığını anlatan ve Türkiye'de tarım ürünlerinde ilk ulusal ürün konyesinin pamukta hayata geçeceğini ifade eden Tuğrul Yemişçi, "Ankara'da ilk ağızdan aldım, pamuğa en az 250 bin lira prim verileceğini öğrendim.

Bu rakamın üstünde bir prim için de bürokratlar ve teknokratlar çalışmayı sürdürüyor. Sanırım prim konusunu başbakan önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacaktır. Türkiye'de ihracat ile ithalat arasında makas açıldı, cari açık bir krize neden olabilir diye görüşler var. Ülkede şu anda dövize ihtiyaç yok. Turizm gelirleriyle, turistin ülkemizde bozdurduğu dövizle, bavul ticaretiyle, yabancılara gayrimenkul satışlarıyla, sınır ticareti dövizimizi artırdı. Bu 6-7 döviz getirici kalem, açığımızı kapatacak gibi görülüyor" diye konuştu.

Meclis Üyesi Şadı Katırcıoğlu ise, en kısa sürede Ulusal Pamuk Konseyi Yasası'nın hayata geçirilmesini beklediklerini kaydederek, pamuğa prim verilmesinin kabul edildiğini kendisinin de öğrendiğini, cuma günü bunun resmen açıklanmasını beklediğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 06:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?