8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

"Sarı Zeybek" tanıtıldı

Türkiye'nin ilk özel sektör rakısı Efe'yi üreten Elda, Sarı Zeybek'i tüketicilerin beğenisine sundu. Fransa'da özel olarak üretilen meşe fıçılarda dinlendirilen Sarı Zeybek ile ürün çeşidini arttıran Elda, 2006 yılında rakı pazarından yüzde 25 pay almayı hedefliyor.

Crowne Plaza Oteli'nde düzenlenen ve Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Kostsikos'un da katıldığı tanıtım kokteylinde Sarı Zeybek'i tanıtan Elda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2010 yılına kadar dünya markası olacaklarını söyledi. Türkiye'nin ilk özel sektör rakısını geçen yıl tüketicilerle buluşturduklarını dile getiren Demirtaş, "Kısa sürede üretim kapasitemizi 5 milyon litreden 15 milyon litreye çıkardık. Ürün çeşidimize Sarı Zeybek'i de ekledik. Basır imbiklerde 2 kere distile edilen ve özel üretim meşe fıçılarda dinlendirilen Sarı Zeybek raflardaki yerini aldı. Sarı Zeybek 70'lik ambalajında 35 YTL etiket fiyatıyla rakı severlerin beğenisine sunuldu" dedi. Sarı Zeybek ile birlikte Cumhuriyet döneminin seçkin damak tadının rakı severlerle yeniden buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Demirtaş, Sarı Zeybek'in getireceği dinamizmle birlikte 2006 yılında ihracat rakamlarını artırmayı planladıklarını söyledi.

Şu anda Efe Rakı'nın Afrika dışında tüm kıtalarda yer aldığına işaret eden Demirtaş, "Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine, KKTC, Avustralya, Japonya, Kanada ve ABD'ye ihracat yapıyoruz. Hedefimiz yılda 15 milyon üretim, 3 milyon litresini yurtdışına satmak. Böylece yurtiçi pazarda yüzde 25'lik bir pay alırken, yurtdışında da markalaşmayı planlıyoruz. 2010 yılına kadar Efe'yi dünya markası yapacağız" diye konuştu. Türk tüketicisinin 60 yıldır mahkum olduğu rakıdan sonra Efe Rakı'ya büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Demirtaş, günde 3 vardiya ile yüzde 100 kapasite çalışmalarına rağmen rakıyı yetiştiremediklerini söyledi.

Efe'den sonra sert rakı isteyenlere de Çilingir rakıyı sunduklarını işaret eden Demirtaş, şirketlerinin sektörde izlenen bir marka haline geldiğini söyledi. Türk tüketicisini yeni ürünlerle tanıştırırken, rakıyı bir dünya içkisi haline getirmek istediklerini vurgulayan Demirtaş, "Artık Avrupa'dan Avustralya'ya, Japonya'dan ABD'ye Efe Rakı bulmak mümkün. RTL, CNN International, Fashion TV gibi kanallarda reklamlarımız çıkıyor. 2006'nın ilk 6 ayı içerisinde yeni bir rakı daha çıkaracağız ama, taklit edilmekten korktuğumuz için bunu şimdilik söylemiyoruz" şeklinde konuştu.

Sarı Zeybek, meşe fıçıda 6 ay dinlendirildikten sonra bakır imbiklerde 2 kez distile ediliyor. Özel anasonu 2 kez eklenen Sarı Zeybek, göbek rakısının göbeğinden yapılıyor. Rakı, Tefenni bölgesinden temin edilen meşhur anason kullanılarak hazırlanıyor. Fransa'da özel olarak imal edilen meşe fıçılarda 6 ay dinlendirildikten sonra tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 00:47:50
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 00:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?