8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

34 ülkenin büyükelçisi İzmir'e gelecek

Ege'nin dünya ile birleşmesinde önemli bir kilometre taşı olacak programda, 34 ülkenin büyükelçisi İzmir'e gelecek.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ilklere imza atmayı sürdürüyor. EBSO, Türkiye’de temsil edilen bütün ülkelerin büyükelçilerini 6-7 Ekim 2006 tarihlerinde İzmir’de ağırlıyor. “Ege’yi Dünya ile Birleştirmek” adı altındaki organizasyonla biraraya gelecek olan Ankara’daki diplomatlar, iki gün boyunca Ege’nin 7 bin yıllık tarihini tanıyacak, organize sanayi bölgelerinde inceleme gezilerinde bulunacaklar.
 
İngiltere, Hollanda, Belçika, Kanada, İsveç, İspanya, Avusturya, İsrail, Romanya, Hırvatistan, Moğolistan, Etiyopya, Filipinler, Filistin, Meksika, Güney Afrika, Nijerya, Viet-Nam, Pakistan, Sırbistan, Kırgızistan, Hindistan, Moldova, Makedonya, Kazakistan, Kırgızistan, Endonezya, Slovakya, Cezayir, Polonya, Bosna Hersek, Ürdün, Azerbaycan ve Sudan Büyükelçilerinden oluşan heyet, 6 Ekim Cuma günü ilk olarak Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunacaklar. Tire’nin ardından tarihi Efes Harabelerini gezecek olan heyet, Crowne Plaza Otel'de verilecek akşam yemeğinde de İzmir iş dünyasıyla biraraya gelecek.
 
Büyükelçiler, 7 Ekim Cumartesi günü de Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesini gezeceklerler. Daha sonra Bergama’yı gezecek olan heyet aynı gün akşam Ankara’ya dönecek.

Almanya’nın Çevre Bakanı Sigmar Gabriel, 5 Ekim Perşembe günü EBSO’ya geliyor. Sigmar Gabriel ve beraberindeki heyet, Türkiye’ye yapacakları seyahat çerçevesinde EBSO’ya da yapacakları ziyarette Egeli sanayicilerle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 11:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?