9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in İzmir ziyareti

Son günlerde meydana gelen olayları değerlendiren Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında yapılacak bir devlet zirvesinin sorunların aşılmasına yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

Manisa ve İzmir'deki programları için İzmir'e gelen DSP Lideri Zeki Sezer, Adnan Menderes Hava Alanı'nda partisinin İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen ve çok sayıda partili tarafından "Halkçı Sezer" tezahüratı ve çiçeklerle karşılandı. Gözcü Gazetesi tarafından gerçekleştirilen anket sonucu halkın oyları ile seçilen "Ege'de Yılın Belediye Başkanları" ödül töreni için Hilton Otel'e geçen DSP Lideri Sezer, burada gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, hükümetin terörle mücadele konusunda bazı yanlışlar yaptığını öne sürdü. Başbakanın konuya daha önce "Kürt meselesi" diye yaklaştığını, bunun da bazı çevreleri cesaretlendirdiğini iddia eden Sezer, "Şimdi bundan dönmeye çalışıyor ama, çok da dönemiyor. Geçenlerde bu konuyla ilgili bir yerlerde 'Ben Kürt meselesi vardır dedim ama, niçin dedim, bana bir sorun' diye konuştu. Ama Lazlar'ın da, Çerkezler'in de sorunları var. Sayın Başbakan ne yazık ki burada doğru bir siyaset uygulayabilmiş değildir. Bu sadece güvenlik tedbirleriyle ilgili bir konu değildir. Irak kriziyle başlayan süreçte doğru politikalar ortaya koyup, batılı dostlarıyla paylaşmayı beceremedi hükümet. Dolayısıyla Irak'ta gelinen nokta, Kuzey Irak'ta otorite boşluğu ortaya çıkardı. O otorite boşluğu da terörü besleyen bir altyapıyı ortaya çıkardı" diye konuştu. AB sürecinin bahane edilerek Türkiye'de bazı yaraların kaşındığını dile getiren Sezer, terörle ilgili bazı yasal düzenlemelerde, eksiklerin görüldüğünün, güvenlik boyutunun aksadığının güvenlik kuvvetleri tarafından dile getirilmeye başlandığını ifade etti. Sezer, şöyle devam etti:
"Sosyal ve ekonomik konularda da hükümet ciddi adım atamadı. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Uzlaşı çabası ile bölücü terörün üstesinden gelebiliriz. Son günlerde yaşanan olaylar konusunda sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında yapılacak bir devlet zirvesinin sorunların aşılmasına yardımcı olacağına inanıyorum."

Bir başka soru üzerine de Zeki Sezer, hükümetin hem ekonomide, hem dış politikada, hem de bölücü terör konusunda ortaya koyduğu politikalardan dolayı düşüş içinde olduğunu, buna karşılık TBMM'deki ana muhalefet partisinin de daha hızlı bir düşüş yaşadığını ileri sürdü ve "Görülüyor ki, CHP'nin yaptığı muhalefet ciddiye alınmıyor" dedi. Törende Sezer, bir görevi nedeniyle törene katılamayan İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Konaklı Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Kantar'ın ödülünü, DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen'e verdi.
Ödül törenine DSP Genel Başkanı Sezer'in yanısıra Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Diker, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Karademir, Hakkı Ülkü, Bülent Baratalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hakan Tartan, Gözcü Gazetesi Genel Koordinatörü Hüseyin Avuç, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ile çok sayıda davetli katıldı

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 11:37:17
Güncelleme :7 Nisan 2006 Cuma 11:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?