8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal'dan TÜSİAD'a destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, TÜSİAD'ın yargı ile ilgili yaptığı açıklamalara destek vererek, "Türkiye'nin en önemli sorunu yargıdır" dedi.

Muğla gezisine çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, uçakla geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, İlçe belediye başkanları ve bazı partililer karşıladı.

Partili bayanların çiçek verdiği Deniz Baykal, daha sonra VİP Salonu'nda bir süre dinlendi. Burada basın mensuplarını sorularını cevaplayan Baykal, TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'nın yaptığı açıklamaya destek vererek, "Türkiye'nin en önemli sorunu yargı. Türkiye'de yargının bir krize sürüklenmekte olduğunu ve bu konuda derhal kapsamlı bir reform hazırlanıp yürürlüğe konulması gerektiğini düşünüyoruz. Yargıda yaşanan olaylar toplumun adalete olan güvenini ciddi şekilde sarsıyor. Siyaset yargıya tasallut ediyor. Çok acı sonuçları hep birlikte yaşadık gördük. Bu manada TÜSİAD'ın yaklaşımını haklı buluyoruz" dedi.
Doğal gazda yaşanan sorunlarla ilgili olarak ise Deniz Baykal, "Dünyanın enerji problemi ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Bu enerji açığını karşılamanın yollarından biri de nükleer enerjidir. Ama bunun dışında daha temiz, daha sakıncasız yeni enerji kaynakları arama doğrultusunda bilimsel ve teknolojik çalışmalar hızla sürdürülüyor. Bu manzara karşısında bir süreden beri nükleer enerjiye karşı dünyada gelişen tepkinin yeniden değerlendirilmesi ihtiyacı ortaya çıkabilir. Ya yeni bir enerji kaynağını devreye sokmak zorundayız, ya petrolün yerine yepyeni bir enerji kaynağını bulmak zorundayız, yada nükleer enerji konusuna ilgi göstermek zorundayız. Türkiye bu konuda maalesef çok geç kaldı. Nükleer enerji çok pahalı, uzun vadeli zaman gerektiren ciddi bir iş. Bizim bir an önce bu konuda teknolojik çalışmaları, araştırmaları başlatmamız lazım. Nükleer enerji konusunda yabancı bir Türkiye tasavvur edilemez. Bunu Türkiye düşünmelidir. Türkiye nükleer enerjiye ilgi göstermek, buna sahip çıkmak durumundadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yaptığı açıklamaların ardından bir süre partililerle görüştü. Baykal daha sonra karayolu ile Muğla'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:59:19
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 15:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?